Acțiunile Deutsche Bank, în scădere cu peste 6% după ce banca a anunțat că vrea să atragă 8 miliarde euro de la investitori

Acțiunile Deutsche Bank, în scădere cu peste 6% după ce banca a anunțat că vrea să atragă 8 miliarde euro de la investitori
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 mar 2017

Acțiunile Deutsche Bank se depreciază puternic luni, în contextul în care cea mai mare bancă din Germania a anunțat că vrea să atragă 8 miliarde de euro de la investitori, a patra majorare de capital începând cu anul 2010.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 13:00, titlurile băncii consemnau un declin de 6,3% pe bursa din Frankfurt, la 17,94 euro/unitate, pe o piață în scădere cu 0,4%.

Duminică, Deutsche Bank a anunțat lansarea unei oferte de acțiuni în valoare de 8 miliarde euro. Alături de listarea parțială a diviziei de administrare a activelor și vânzarea mai multor active, operațiunea vizează majorarea capitalului Tier 1 de la 11,9% la peste 13%, scrie Reuters.

CCR trimite debitorii cu credite în franci elvețieni la instanță: Judecătorul va stabili cursul de schimb al conversiei, care poate fi și cel istoric CITEȘTE ȘI CCR trimite debitorii cu credite în franci elvețieni la instanță: Judecătorul va stabili cursul de schimb al conversiei, care poate fi și cel istoric

Deutsche Bank a stabilit un preț de subscriere de 11,65 euro/acțiune, cu 39% sub cotația de 19,14 euro/acțiune de la închiderea de vineri.

Aceasta este a patra majorare de capital operată de bancă în ultimii aproape șapte ani.

"Întrebarea este dacă va fi ultima, sau dacă banca va avea nevoie de mai mulți bani peste câțiva ani. Până acum, niciuna dintre măsurile de restructurare nu și-a arătat roadele, spune Stefan de Schutter, trader la compania de servicii financiare Alpha, din Frankfurt.

Planul de reorganizare al Deutsche Bank a fost îngreunat din cauza costurilor ridicate cu litigiile și a climatului advers, pe fondul dobânzilor scăzute. Instituția de credit a raportat pierderi de 1,4 miliarde euro în 2016, după ce a convenit să plătească peste 7 miliarde euro pentru închiderea mai multor investigații privind practicile băncii în SUA și Marea Britanie.

Măsurile prezentate duminică vizează, printre altele, renunțarea la vânzarea diviziei de retail Postbank, listarea unei participații minoritare la divizia de administrare a activelor și reintegrarea operațiunilor de investment banking în divizia specializată în tranzacții.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
actiuni
majorare capital
restructurare