Andreea Paul: PNL susține conversia la cursul istoric. Birchall, PSD: Susțin conversia la cursul istoric

Andreea Paul: PNL susține conversia la cursul istoric. Birchall, PSD: Susțin conversia la cursul istoric
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 4 oct 2016

Andreea Paul Vass, deputat liberal, spune că PNL susține conversia la cursul istoric a creditelor în franci elvețieni, dintre trei-patru variante propuse de către parlamentari. Ana Birchall, inițiator al proiectului de lege pentru modificarea OUG 50/2010, care să aducă prevederi privind conversia, susține că renunță la amendamentele anterioare și susține conversia la cursul istoric, așa cum cer clienții cu credite în această monedă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Există trei variante de lucru din care Parlamentul trebuie să aleagă una, spune Andreea Paul. Prima este conversia soldului actual a creditelor la cursul istoric, de la data contractării creditului.  A doua variantă este conversia la cursul istoric + 20%. A treia variantă, o propunere a Ministerului Finanțelor Publice, prin care se acordă băncilor garanții publice și se aplică un discount pe soldul creditelor – o soluție mai complicată, spune Vass.

“PNL a hotărât să susțină prima variantă, adică conversia la cursul istoric”, a declarat Andreea Paul Vass.

Deputatul Ana Birchall spune că susține aceeași variantă.

“Conversia la cursul istoric – e varianta pe care o asum, ca inițiator”. Birchall spune că își retrage propunerea anterioară ca împrumuturile să fie schimbate la un curs mediu, calculat ca medie aritmetică.

Birchall s-a răzgândit pentru că a văzut că băncile nu au venit cu oferte bune pentru clienți. “Oamenii s-au lămurit de așa-numita intenție a unor bănci de a veni la jumătatea drumului”, susține deputatul.

viewscnt
Afla mai multe despre
conversie credite
franci elvetieni
chf
andreea andreea paul
ana birchall