Apple și Goldman Sachs vor crea conturi de economii cu dobândă

Apple și Goldman Sachs vor crea conturi de economii cu dobândă
scris 14 oct 2022

Apple va permite în curând utilizatorilor de iPhone-uri să depună recompense de pe cardul de credit Apple Card și fonduri suplimentare din conturi bancare separate într-un cont de economii purtător de dobândă, transmite CNBC.

Într-un comunicat de presă de joi, Apple a spus că funcția este de așteptat să fie lansată ”în lunile următoare”, iar contul asigurat de FDIC va fi administrat de Goldman Sachs, banca și creditorul din spatele cardului Apple.

SURPRIZĂ Gigantul spaniol Iberdrola vrea să-și vândă parcurile eoliene onshore din România CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gigantul spaniol Iberdrola vrea să-și vândă parcurile eoliene onshore din România

Apple a spus că nu anunță încă un randament anual, deoarece ratele dobânzilor se mișcă rapid, scrie News.ro.

Compania își dezvoltă ofertele de servicii financiare pentru consumatori, deoarece încearcă să extindă utilizarea iPhone-urilor cu funcții bancare simple de plată și credit.

Compania operează o rețea de plăți cu Apple Pay și oferă un card de credit și planifică să permită oamenilor să folosească iPhone-urile ca dispozitive de plată și să ofere împrumuturi de tipul”cumpărați acum, plătiți mai târziu” în cursul acestui an.

Goldman Sachs, cunoscută de mult timp ca o bancă de investiții de pe Wall Street, își susține, de asemenea, afacerile de consum, parțial prin parteneriate cu Apple.

Produsul Apple ”cumpără acum, plătește mai târziu” va folosi o infrastructură Goldman, dar Apple a spus că intenționează să se ocupe de propriile decizii de creditare și să acorde împrumuturi.

Trecând la conturi purtătoare de dobândă, Apple profită de creșterea ratelor dobânzilor, în timp ce Rezerva Federală încearcă să încetinească inflația ridicată.

ANRE a aprobat decontarea a 5,2 miliarde de lei către furnizorii de energie CITEȘTE ȘI ANRE a aprobat decontarea a 5,2 miliarde de lei către furnizorii de energie

Multe bănci fizice tradiționale nu au crescut ratele dobânzilor la conturile de economii, chiar dacă dobânzile cresc în general.

Reprezentanții Apple au spus că contul de economii va oferi o rată a dobânzii competitivă, cu cele mai bune dobânzi disponibile și care va fi aceeași pentru toți utilizatorii.

Goldman Sachs oferă deja conturi de economii prin marca sa Marcus, care au un randament anual procentual de 2,15%.

Apple a spus că nu va cere conturilor să aibă solduri minime și că nu va percepe comisioane. Utilizatorii pot depune automat recompensele Apple Card, numite Daily Cash, în cont. În cadrul aplicației Wallet, utilizatorii vor putea accesa un meniu care arată soldul contului și dobânda acumulată.

Apple a spus că funcția va fi lansată mai întâi pentru testerii beta prinvintermediul versiunii viitoare a iOS și pentru toți utilizatorii în următoarele luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
goldman sachs
dobândă