Autoritatea Bancară Europeană se va muta la Paris

Autoritatea Bancară Europeană se va muta la Paris
scris 21 nov 2017

Parisul a fost ales să găzduiască Autoritatea Bancară Europeană (EBA) - care urmează să părăsească City de la Londra din cauza Brexitului - la finalul unui vot organizat la Bruxelles, a anunțat luni președinția estonă a Uniunii Europene, relatează Le Figaro.

Potrivit unei surse diplomatice, capitala franceză a fost trasă la sorți în defavoarea Dublinului, după ce ambele au înregistrat același număr de voturi în al treilea tur de scrutin, la care au participat miniștrii Celor 27 de state UE care rămân în Uniune, scrie News.ro.

Parisul și Dublinul s-au înfruntat în vederea primirii sediului EBA. Cele două orașe s-au clasat primele după al doilea tur de scrutin, eliminând din cursă orașul german Frankfurt.

Bucureștiul a ieșit din cursa pentru găzduirea Agenției Europene pentru Medicamente. Amsterdam câștigă. Anterior, angajații au amenințat cu demisia dacă sunt aduși la București CITEȘTE ȘI Bucureștiul a ieșit din cursa pentru găzduirea Agenției Europene pentru Medicamente. Amsterdam câștigă. Anterior, angajații au amenințat cu demisia dacă sunt aduși la București

Alte cinci orașe - Bruxelles, Praga, Luxemburg, Viena și Varșovia - au foste eliminate în primul tur.

Miniștrii Afacerilor Europene ai Celor 27, reuniți la Bruxelles, au desemnat luni seara Amsterdamul să găzduiască Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

EBA și EMA își au sediile la Londra, de unde vor fi nevoite să plece după ce regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană, în martie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
autoritatea bancara europeana
paris