Autoritățile de reglementare din China cer băncilor să majoreze creditarea

Autoritățile de reglementare din China cer băncilor să majoreze creditarea
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2022

Banca Centrală a Chinei (PBOC) a accelerat presiunile asupra creditorilor, cu noi instrucțiuni pentru a spori creditarea, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, în condițiile în care a doua economie mondială se confruntă cu un declin al activității economice și o prăbușire a încrederii celor care iau împrumuturi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mesajul neoficial, emis în ultimele luni prin apeluri telefonice către băncile comerciale, rurale și chiar străine, vizează majorarea împrumuturilor acordate afacerilor productive și reducerea investițiilor financiare, susțin sursele.

CONFIRMARE Bank of Cyprus vinde un pachet masiv de credite neperformante, ultimul pas din planul de a ieși de pe piața din România. Cea mai mare tranzacție din acest an de pe piața locală a creditelor neperformante CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Bank of Cyprus vinde un pachet masiv de credite neperformante, ultimul pas din planul de a ieși de pe piața din România. Cea mai mare tranzacție din acest an de pe piața locală a creditelor neperformante

Solicitările, care au venit de la Banca Centrală a Chinei și Autoritatea de Reglementare Bancară (CBIRC), sunt cele mai recente eforturi oficiale pentru încurajarea creditării, în vederea stimulării economiei, scrie Agerpres.

Economia chineză a încetinit semnificativ în al doilea trimestru al acestui an, o dovadă a efectelor carantinei asupra activității economice.

Datele oficiale publicate recent arată că Produsul Intern Brut al Chinei a crescut cu doar 0,4% în trimestrul aprilie-iunie 2022 față de perioada similară a anului trecut. Este cea mai slabă performanță înregistrată de economia chineză de la debutul publicării datelor statistice în 1992, excluzând contracția de 6,9% înregistrată în primele trei luni ale anului 2020 din cauza șocului inițial al pandemiei de COVID.

Cifra anunțată de autoritățile chineze este mult sub avansul de 1% prognozat de analiștii intervievați de Reuters și de asemenea o încetinire dramatică după avansul de 4,8% înregistrat în primul trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit
china