Banca Angliei ”nu va ezita” să majoreze ratele dobânzilor pentru a reduce inflația după minimul negativ-record înregistrat față de dolar

Banca Angliei ”nu va ezita” să majoreze ratele dobânzilor pentru a reduce inflația după minimul negativ-record înregistrat față de dolar
scris 27 sep 2022

Banca Angliei a anunțat ”nu va ezita” să majoreze ratele dobânzilor pentru a reduce inflația după ce lira sterlină a scăzut la un nivel record în raport cu dolarul american, relatează BBC.

Banca Angliei a decis să nu organizeze o ședință de urgență pentru a stabili noi rate, dar a spus că le va modifica ”cu cât va fi nevoie” atunci când se va întruni în luna noiembrie, scrie News.ro.

Cei mai mari jucători din energie se reunesc la Profit Energy.forum, într-un context în care Europa se pregătește pentru ceea ce riscă să fie cea mai grea iarnă CITEȘTE ȘI Cei mai mari jucători din energie se reunesc la Profit Energy.forum, într-un context în care Europa se pregătește pentru ceea ce riscă să fie cea mai grea iarnă

Anunțul a fost făcut în momentul în care Ministerul Finanțelor a a anunțat că va stabili planuri de reducere a datoriilor în noiembrie, în încercarea de a liniști investitorii.

Lira s-a depreciat din nou după anunțurile Băncii Angliei și Ministerului Finanțelor.

Lira sterlină a scăzut aproape de minimul istoric luni, după ce ministrul britanic al Finanțelor Kwasi Kwarteng a declarat că plănuiește noi scăderi de impozite. Cu toate acestea, lira sterlină a început să își revină în cursul zilei.

Guvernul a anunțat că planul său financiar prezentat pe 23 noiembrie va avea o creștere completă și previziuni de împrumut de la un analist independent, respectiv Office for Budget Responsibility..

De asemenea, Guvernul britanic s-a angajat să prezinte detalii suplimentare cu privire la reglementările fiscale ale guvernului, inclusiv modul în care va încerca să reducă datoria.

Unii economiști au indicat că Banca Angliei va convoca o întâlnire de urgență în zilele următoare pentru a crește dobânzile și a ajuta la stoparea deprecierii lirei, precum și la scăderea inflației ridicate.

Lira a atins un minim-record față de dolarul american, deoarece piețele globale au reacționat la creșterea bruscă a împrumuturilor guvernamentale necesare pentru a finanța cele mai mari reduceri de impozite din ultimii 50 de ani, prezentate în mini-bugetul de vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
lira sterlina