Banca Reglementelor Internaționale suspendă Banca Centrală a Rusiei

Banca Reglementelor Internaționale suspendă Banca Centrală a Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2022

Banca Reglementelor Internaționale (BRI) a anunțat că a suspendat Banca Centrală a Rusiei, adâncind izolarea financiară a Moscovei în urma invadării Ucrainei, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

BRI - instituția cu sediul în Elveția, denumită și "banca centrală a băncilor centrale" - a informat că aplică sancțiunile internaționale impuse Băncii Rusiei, scrie Agerpres.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

"Accesul Băncii Centrale a Rusiei la toate serviciile BRI, la întâlniri și la alte activități a fost suspendat", a precizat un purtător de cuvânt al BRI pentru AFP.

Tensiunile geopolitice au dus la deprecierea rublei cu aproximativ 40% de la începutul anului, iar săptămâna trecută Banca Centrală a Rusiei a majorat rata dobânzii de la 9,5% la 20%, pentru a stopa prăbușirea monedei naționale, dar fără efect.

În conformitate cu rolul său, Banca Reglementelor Internaționale poate derula tranzacții valutare și cu rezerve pentru băncile centrale membre, printre care se număra și Banca Centrală a Rusiei.

Înființată în anul 1930, Banca Reglementelor Internaționale este cea mai veche instituție financiară internațională. BRI este contraparte pentru tranzacțiile financiare derulate de băncile centrale. În plus, BRI servește și ca forum pentru facilitarea schimburilor de opinii între instituțiile de emisiune monetară și drept centru de cercetare economică și monetară.

De asemenea, BRI acționează, printre altele, și ca agent sau mandatar pentru operațiunile financiare internaționale. A

viewscnt
Afla mai multe despre
banca reglementelor internaționale
rusia