Banca Transilvania primește a doua tranșă din împrumutul 150 de mil. euro de la BEI

Banca Transilvania primește a doua tranșă din împrumutul 150 de mil. euro de la BEI
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 22 dec 2015

Banca Transilvania a primit a doua tranșă din împrumutul de 150 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții. BT se obligă să finanțeze firmele care angajează tineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Transilvania, a treia cea mai mare bancă locală după active a primit ultima tranșă de 75 de milioane de euro, dintr-un împrumut agreat cu Banca Europeană de Investiții, instituție financiară deținută de statele Uniunii Europene.

Banii sunt alocați pentru finanțarea proiectelor din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii și infrastructurii promovate de IMM-uri, societăți cu capitalizare bursieră medie și instituții publice din România, în cadrul programului BEI ”Competențe și locuri de muncă - Investiții pentru tineret”, potrivit unui comunicat de presă.

Prima tranșă, primită în octombrie 2014, a fost transformată cu succes în finanțare pentru beneficiarii țintă, arată BT.

Companiile care angajează tineri în cadrul programului primesc training-uri și au posibilitatea de a coopera cu instituții de învățământ pentru pregătirea personalului.

Cel mai mare acționar al BT este Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, instituție deținută de 61 de state, cu 11,5% din pachetul de acțiuni.

Banca Transilvania a făcut un profit net de 313 milioane de lei la nouă luni.

Activele băncii au crescut cu 10,6% față de finalul anului trecut, la 39,3 miliarde de lei. La nivelul grupului, ce include și Volksbank, precum și societatea de leasing, nivelul activelor era de 44 de miliarde de lei la 30 septembrie.

Soldul creditelor a crescut cu 19,1%, la 23,8 miliarde de lei, față de sfârșitul lui 2014, jumătate din acest procent fiind reprezentat de creditele foștilor clienți Volksbank. Credite de încă 4 miliarde de lei sunt înregistrate la nivelul grupului.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
banca europena de investitii