BCE își menține planul de a opri achizițiile de obligațiuni de urgență în martie anul viitor, în pofida riscurilor legate de varianta africană a Covid-19

BCE își menține planul de a opri achizițiile de obligațiuni de urgență în martie anul viitor, în pofida riscurilor legate de varianta africană a Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2021

Banca Centrală Europeană (BCE) își menține planul de a opri achizițiile de obligațiuni de urgență în martie anul viitor, în pofida riscurilor legate de varianta africană a Covid-19, au declarat doi oficiali de top ai instituției financiare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile globale și investitorii au reacționat cu îngrijorare, vineri, la o nouă variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud, Uniunea Europeană și Marea Britanie fiind printre cei care au înăsprit controalele la frontieră, în timp ce cercetătorii încearcă să afle dacă mutația este rezistentă la vaccinuri, scrie News.ro.

VIDEO Începe lupta - Noul ministru (PSD) al Finanțelor, atac la Nicușor Dan, pe tema subvenției pentru termoficare cerută de la Guvern: Nu avem nicio vină că cineva nu e gospodar CITEȘTE ȘI VIDEO Începe lupta - Noul ministru (PSD) al Finanțelor, atac la Nicușor Dan, pe tema subvenției pentru termoficare cerută de la Guvern: Nu avem nicio vină că cineva nu e gospodar

Dar președintele BCE, Christine Lagarde, și vicepreședintele Luis de Guindos și-au reafirmat amândoi așteptările că Programul de achiziții de urgență pentru pandemie (PEPP) al BCE se va încheia în martie, urmând să fie luată o decizie luna viitoare.

”PEPP se va încheia conform planului, cu o valoare de 1,85 trilioane de euro (2,09 trilioane de dolari) la sfârșitul lunii martie. Vom discuta alternativele în decembrie”, a declarat de Guindos la un eveniment din Spania.

Lagarde a mai spus, într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, publicat vineri, că se așteaptă ca achizițiile de obligațiuni în cadrul PEPP vor fi oprite la începutul anului 2022.

Vorbind mai devreme la un eveniment de la Milano, Ignazio Visco, un alt oficial al BCE, a adoptat un ton mai prudent, spunând că recenta creștere a numărului de infecții ”a împins perspectiva post-COVID”.

”Incertitudinea rămâne ridicată, reflectând în principal o situație de sănătate care a devenit din nou o sursă de îngrijorare considerabilă”, a adăugat Visco, guvernatorul Băncii Italiei.

Piețele bursiere au scăzut drastic vineri, iar investitorii și-ar redus plasamentele care luau în considerare o majorare a dobânzilor, pe fondul îngrijorării că noua variantă ar putea evita răspunsurile sistemelor imunitare și ar putea fi mai transmisibilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
actiuni
dividende