BCR reduce comisioanele la plăți interbancare în euro în Comunitatea Europeană la nivelul celor în lei. Alinierea, obligatorie pentru toate băncile până în decembrie

BCR reduce comisioanele la plăți interbancare în euro în Comunitatea Europeană la nivelul celor în lei. Alinierea, obligatorie pentru toate băncile până în decembrie
scris 10 sep 2019

Banca Comercială Română (BCR) a redus, începând cu luna septembrie, comisioanele percepute pentru plățile interbancare în euro în Comunitatea Europeană, pe care le aliniază la nivelul celor aplicate plăților similare în lei, anunță banca, într-un comunicat.

Astfel, comisionul perceput pentru plățile interbancare în lei efectuate la ghișeul bancar (15 lei în cazul persoanelor fizice și maxim 13 lei pentru persoane juridice, în funcție de valoarea plății), precum și cel aplicat la tranzacțiile prin internet banking (3 lei pentru persoane fizice și cel mult 12 lei pentru persoane juridice) va fi valabil și pentru transferurile interbancare în euro efectuate către țări din Comunitatea Europeană (zona SEPA) realizate prin aceleași canale de plată. Potrivit BCR, noile comisioane anunțate reprezintă, în acest moment, cele mai mici costuri percepute de o bancă din România pentru astfel de plăți.

Reducerea comisioanelor pentru plățile interbancare în euro are în vedere punerea în aplicare a Regulamentului UE care prevede alinierea, pâna la 15 decembrie 2019, a costurilor plăților transfrontaliere în euro la cele aferente plăților naționale corespondente.

Prețurile petrolului au atins maximele ultimelor șase săptămâni, investitorii anticipând prelungirea acordului de limitare a producției de către OPEC și aliații săi CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului au atins maximele ultimelor șase săptămâni, investitorii anticipând prelungirea acordului de limitare a producției de către OPEC și aliații săi

Comisioanele aplicate de BCR vor fi valabile pentru toate plățile efectuate în România, cât și către băncile din Zona Unică de Plăți în Euro (Single Euro Payments Area - SEPA). Din zona SEPA fac parte toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, la care se adaugă Elveția, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Monaco și San Marino.

Comisioanele nu se modifică pentru tranzacțiile efectuate în țări care nu fac parte din zona SEPA, respectiv 0,20% din valoarea plăților efectuate la ghișeele băncii, și 0,10% din valoarea plăților efectuate prin internet banking pentru persoane fizice și 0,15% pentru persoane juridice; comisioanele aplicate în cazul acestor plăți au o valoare minimă de 25 de euro.

BCR, membră a Erste Group, are în România o rețea de 21 de centre de afaceri și 22 de birouri mobile pentru companii și 482 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. Dispune de cea mai mare rețea națională de bancomate - 2.000 de bancomate, 16.750 POS-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisioane
plati interbancare
euro
bcr