BCR și Banca Transilvania au depus oferte pentru plata prin card la metrou

BCR și Banca Transilvania au depus oferte pentru plata prin card la metrou

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 nov 2015

Metrorex a primit două oferte pentru licitația de servicii bancare prin intermediul cărora călătorii să poată achita cu un card bancar contactless, direct la turnichet, contravaloarea unei călătorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ofertele au fost depuse de către Banca Comercială Română (BCR) și Banca Transilvania, potrivit datelor Metrorex.

Contractul a fost estimat la 2,27 milioane de lei, incluzând TVA, pentru o perioadă de 4 ani.

Serviciile achiziționate vor permite călătorilor să achite cu cardul bancar, prin POS-uri, contravaloarea cartelelor de călătorie atât la casieriile Metrorex, dar și la aparatele specializate.

În iulie 2011, transporatorul a anunțat că a pus în funcțiune 35 de automate pentru cartele de călătorii în mai multe stații de metrou.

“Pentru efectuarea controlului pentru plata călătoriei cu cardul bancar direct la turnichet de către publicul călător, ofertantul va implementa o soluție concretă, indiferent de locul unde se desfășoară controlul (vestibul, peron, tren de metrou, etc.). Acest lucru presupune consultarea unei baze de date cu tranzacțiile bancare efectuate pentru plata călătoriei completă în timp real și folosirea unor dispozitive mobile de interogare a bazei de date puse la dispoziție de ofertant”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Serviciile de instalare și configurare a echipamentelor POS vor fi asigurate pentru locațiile stabilite prin contractele subsecvente.

“Cantitatea de servicii este corespunzătoare pentru minim 37 POS-uri și maxim 70 POS-uri din casierii, pentru minim 37 POS-uri și maxim 260 POS-uri pentru AVC-uri (automate pentru vânzarea cartelelor - n.r.) și pentru minim 190 și maxim 950 pentru plata direct la turnichet”, se mai spune în caietul de sarcini.

În prima parte a lunii februarie a acestui an, Metrorex a inițiat o licitație pentru cumpărarea de servicii bancare aferente activității comerciale, respectiv plata prin POS la casierii, automate de vânzare cartele și direct la turnichet, cu un card bancar contactless.

Singura ofertă a fost depusă atunci de către BCR, pe care Metrorex a respins-o în a doua parte a lunii aprilie. “Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”, comunica Metrorex.

Metrorex are și un proiect de modernizare a instalațiilor de acces va viza toate cele 41 de stații de metrou, estimat de Metrorex la 186 milioane de lei, TVA inclusă.

Turnicheții vor fi înlocuiți pe parcursul a aproape nouă luni.

Pentru modernizarea instalațiilor de acces, Metrorex a primit, în iulie, oferte de la Sociedad Iberica de Construcciones Electricas (Spania) și asocierea formată din TIAB, UTI Grup și Logic IT Consult (subcontractanți Somet și Prodata Mobility Systems NV Belgia). Transportatorul nu a anunțat ofertantul câștigător.

Metrorex înregistrează zilnic o medie cuprinsă între 600.000 și 700.000 de călători.

Cu peste 4.000 de angajați, Metrorex operează o rețea de 69,25 kilometri cale dublă distribuiți pe patru linii magistrale și 51 de stații.

A cincea magistrală se află în construcție și va lega Drumul Taberei (Râul Doamnei) de Eroilor pe o lungime de 6,5 kilometri și 10 stații.

În 2014, încasările Metrorex au atins 569 milioane de lei, în creștere cu 8,2% față de anul precedent.

Societatea a închis anul pe zero, de la pierderi de 64,5 milioane de lei în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
banca transilvania
oferte
metrorex
licitatie