Banca Transilvania a asigurat aproape două treimi din tranzacțiile de la BVB

Banca Transilvania a asigurat aproape două treimi din tranzacțiile de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 nov 2015

Astăzi la bursă au fost realizate transferuri în valoare de 32,74 milioane de lei cu acțiunile Băncii Transilvania, în ziua publicării raportului trimestrial al instituției de credit. Acestea au reprezentat 63% din rulajul de 51,89 milioane lei al pieței de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Băncii Transilvania (TLV) au reușit să eclipseze toți emitenții de la cota Bursei de Valori București. Al doilea emitent din topul tranzacțiilor, BRD Groupe Societe Generale, care a adunat schimburi de 5,45 milioane lei, a avut un rulaj de aproape șase ori mai mic decât cel al Băncii Transilvania. Pe acest emitent au fost consemnate trei tranzacții speciale totalizând 6 milioane acțiuni, în valoare de 15,82 milioane lei, în timp ce pe segmentul regular schimburile s-au ridicat la 16,91 milioane lei într-o zi în care acțiunile cu simbolul TLV au avansat ușor, cu 0,38%, la prețul de 2,64 lei/acțiune. "Volume mari pe bănci azi, la fel ca în perioada recentă; se continuă tendința", a declarat pentru Profit.ro Liviu Moldovan, obsevator de peste 18 ani a Bursei românești și a piețelor internaționale.
Banca Transilvania a înregistrat un profit net în scădere cu 3% față de primele nouă luni ale anului trecut, rezultat afectat de plata unor contribuții pentru garantarea depozitelor și de costurile integrării Volksbank România. Activele băncii au crescut cu peste 10% față de anul trecut.

Titlurile Romgaz sapă după (noi) minime

Acțiunile Fondului Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,36%, până la prețul 0,825 lei/acțiune, pe al treilea rulaj al pieței, de 3,91 milioane lei. Acestea au fost urmate de titlurile Electrica (EL) și Transelectrica (TEL), cu transferuri în valoare de 2,34 milioane lei și, respectiv 2,22 milioane lei. În rest, numai titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au depășit o valoare a tranzacțiilor de un milion de lei, într-o zi în care au scăzut cu 0,68%, până la prețul de 29,00 lei/acțiune, minimul în piața reglementată de la listarea acestei companii din noiembrie 2013.

SIF-urile în uitare, iar de Cioloșnu a aflat nimeni

Cele cinci societăți de investiții financiare abia au adunat împreună schimburi de un milion de lei într-o zi în care indicele financiar BET-FI a coborât cu 0,28%, până la nivelul de 30.772,19 puncte. Indicele BET, a celor mai tranzacționate titluri, a staționat în zona de 7.290 de puncte. "Nicio reacție în urma anunțului despre nominalizarea premierului", observă Moldovan, realizator timp de peste cinci ani de emisiuni televizate pe teme economice și bursiere. El remarcă continuarea amprentei de lipsă de reacție a pieței locale atât la evenimentele politice, cât și la indicatorii macroeconomici publicați. Timp de peste zece ani trader de valute pentru o casă de brokeraj, Moldovan punctează că astăzi, destul de abrupt, către ora 17:00 moneda națională s-a întărit la 4,445 lei pentru un euro, de la 4,45 lei pentru un euro.
În ziua publicării rezultatelor la nouă luni, care indică o înjumătățire a profitului net la 4,82 milioane lei, față de 9,33 milioane lei în perioada corespunzătoare a anului trecut, titlurile operatorului de piață Bursa de Valori București (BVB) au scăzut cu 1,32%, la 29,9 lei/acțiune, pe un rulaj plasat puțin peste 217.000 lei. În cea mai mare parte a zilei acțiunea s-a transferat în jurul reperului de 29,5 lei/acțiune, cu aproximativ 2% sub referința de luni.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
sif
banca transilvania
transelectrica
electrica
brd
fondul proprietatea
bursa