BRD îl readuce în țară pe Radu Topliceanu pentru a conduce operațiunile de retail, în locul lui Gheorghe Marinel

BRD îl readuce în țară pe Radu Topliceanu pentru a conduce operațiunile de retail, în locul lui Gheorghe Marinel
scris 22 iul 2019

Consiliul de Administratie al BRD - Groupe Societe Generale l-a numit pe Radu Topliceanu în funcția de Director General Adjunct Retail, în locul lui Gheorghe Marinel, pentru care a decis încheierea mandatului la finele lunii trecute. Noul șef al operațiunilor de retail completează conducerea executivă a BRD, în care s-au făcut recent mai multe schimbări.

Topliceanu va avea un mandat de patru ani în Comitetul de Direcție al băncii, care va începe din 5 august 2019, cu condiția obținerii aprobarii prealabile a Băncii Naționale a României.

Noul șef al operațiunilor de retail din BRD este un bancher cu vechime, care în ultimi cinci ani și jumătate a lucrat în afara țării, la Viena și în Singapore.

Din ianuarie 2018 este Director la Standard Chartered Bank în Singapore, parte din echipa care coordonează la nivel global segmentul de Personal Bankink al instituției, cu peste 9 milioane de clienți în peste 30 de piețe.

Proprietarii afacerilor de familie vor să mențină controlul, nu au încredere în planurile de succesiune CITEȘTE ȘI Proprietarii afacerilor de familie vor să mențină controlul, nu au încredere în planurile de succesiune

Anterior, din ianuarie 2014 până la finele lui 2017, a lucrat la Viena, pentru divizia pe Europa a băncii rusești Sberbank, în noua echipă de conducere însărcinată cu transformarea operațiunilor fostei Volksbank, preluate și rebranduite de ruși. Aici a condus segmentul de retail banking, cu responsabilități pe 8 piețe (nu și în România, unde Volksbank a fost preluată de Banca Transilvania).

La Sberbak a plecat în 2014 după o carieră de 11 ani la Raiffeisen Bank, unde a început în 2002, ca director de digital banking, în România, a continuat din 2005 ca director de vânzări retail și a plecat pentru un an la Raiffeisen International Bank în Viena, pe funcția de vicepreședinte responsabil cu coordonarea vânzărilor de retail în subsidiarele din sud-estul Europei.

A revenit în țară în 2007, tot la Raiffeisen, pentru a construi divizia de consumer finance, având responsabilități, în timpul crizei financiare, cu ajustarea modelului de business și reașezarea portofoliului, pentru toate produsele de împrumut.

A fost promovat, în martie 2009, director executiv la Raiffeisen Bank România, head of personal banking segments and products, funcție deținută până la finele lui 2013, când a fost recrutat de Sberbank.

BRD a decis recent mai multe schimbări în conducerea executivă. La finele lunii iunie, pe lângă încheierea mandatului lui Gheorghe Marinel, înlocuit acum de Topliceanu, după o carieră de 18 ani în BRD, a numit și trei noi vicepreședinți.

Astfel, Philippe Yves Henry Pierre Marie Thibauld a fost numit director general adjunct Riscuri, pentru un mandat de patru ani, în locul lui Jerome Yann Brun, căruia îi va înceta mandatul la 1 septembrie 2019.

Mihai Tiberiu Selegean a fost numit director general adjunct Juridic și Administrativ, Iar Stephane Benoit Fortin director general adjunct Finanțe/Trezorerie, ambii cu mandate de patru ani.
Numirile noilor directori sunt condiționate de obținerea aprobării BNR.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
radu topliceanu