BRD, Raiffeisen Bank și BCR - obligate să își asume angajamente pentru a prelua în comun CIT One

BRD, Raiffeisen Bank și BCR - obligate să își asume angajamente pentru a prelua în comun CIT One
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2020

BRD, Raifeissen Bank și BCR sunt obligate să se angajeze ca politica de preț a CIT One (fosta BCR Procesare), parte a grupului BCR, la care vor să cumpere acțiuni, să aibă la bază anumite principii care să asigure acesteia un caracter echitabil și nediscriminatoriu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finele anului trecut, cele trei bănci au cumpărat de la BCR câte un pachet de 33% din acțiunile CIT One. CIT One a fost înființată în 2009, activitatea companiei constând în transportul și procesarea de valori, cu aproximativ 800 de angajați.

Tranzacția este în analiza Consiliul Concurenței, care anunță însă acum că are anumite îngrijorări în ceea ce privește atât posibilitatea apariției unui schimb de informații sensibile între acționarii CIT One, care să conducă la coordonarea acestora, precum și posibilitatea ca, post-tranzacție, cei 3 acționari să impună condiții inechitabile pentru restul băncilor (concurenți pe piața serviciilor financiar-bancare) care doresc să achiziționeze servicii de la CIT One.

TikTok ar fi colectat în secret date despre milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI TikTok ar fi colectat în secret date despre milioane de utilizatori

Ca urmare, angajamentele propuse de părțile implicate prevăd implementarea unui set de măsuri, numit Ghidul Antitrust, care să asigure respectarea regulilor de concurență la nivelul CIT One. Aceste măsuri vizează  inclusiv interacțiunea BRD, Raiffeisen și BCR cu CIT One în calitatea lor de acționari, precum și de clienți.

De asemenea, BRD, Raifeissen Bank și BCR se angajează ca politica de preț a CIT One să aibă la bază anumite principii care să asigure acesteia un caracter echitabil și nediscriminatoriu.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
bcr procesare
brd
raiffeisen