După ce a preluat Banca Românească, OTP continuă tranzacțiile în regiune: ungurii cumpără acum Banca Vojvodjanska din Serbia, cu 125 milioane euro

După ce a preluat Banca Românească, OTP continuă tranzacțiile în regiune: ungurii cumpără acum Banca Vojvodjanska din Serbia, cu 125 milioane euro
scris 7 aug 2017

Banca ungară OTP Bank și National Bank of Greece (NBG) au încheiat o nouă înțelegere în regiune, după ce au tranzacționat recent Banca Românească, cumpărând acum Banca Vojvodjanska și NBG Leasing din Serbia, cu 125 milioane de euro.

În urma tranzacției, estimată să fie finalizată la sfârșitul anului, cota de piață a subsidiarei OTP în Serbia, înființată în urmă cu 10 ani, va urca la 5,7%, ocupând a 7-a poziție în clasamentul băncilor din această țară.

La finele lunii trecute, OTP Bank a anunțat că a ajuns la un acord definitiv pentru a prelua Banca Românească de la National Bank of Greece (NBG), cota de piață a OTP Bank România urcând la aproape 4% de la 2,09%. Banca ungară a urcat astfel pe locul 8 în topul băncilor din România.

EXCLUSIV Piraeus Bank, pe cale de a fi cedată de banca-mamă din Grecia, cere vânzarea fostei fabrici de țigări din Regie, unde Ioan Niculae voia turnuri de 30 de etaje și \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Piraeus Bank, pe cale de a fi cedată de banca-mamă din Grecia, cere vânzarea fostei fabrici de țigări din Regie, unde Ioan Niculae voia turnuri de 30 de etaje și "mall cultural"

În martie, CEO-ul OTP, Sandor Csanyi, anunțase că OTP Bank caută oportunități de achiziții în Europa de Est, inclusiv în România.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croația, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia și Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienți, prin intermediul unei rețele teritoriale de peste 1.500 de unități, ATM-uri și canale electronice.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca romaneasca
nbg
national bank of greece
banca
vanzare
otp