FOTO Cum ar putea arăta dispozitivele purtabile pentru plăți contactless în 2020

FOTO Cum ar putea arăta dispozitivele purtabile pentru plăți contactless în 2020
scris 25 sep 2015

De la brățări pentru fitness și până la ceasuri inteligente, tehnologia purtabilă atrage din ce în ce mai mulți cumpărători, majoritatea acestora fiind în căutarea unor dispozitive care se remarcă nu numai prin designul sofisticat, ci și prin funcționalitate, abilitatea de a face plăți de la distanță fiind doar una dintre caracteristicile care s-ar putea regăsi pe majoritatea dispozitivelor wearable până în anul 2020.

“Estimăm că tehnologia contactless va deveni o caracteristică comună pentru majoritatea dispozitivelor wearable până în 2020; de fapt, nu există niciun motiv pentru care funcția de plată a dispozitivelor wearable nu va deveni la fel de banală precum funcția de alarmă a ceasurilor digitale”, spune Nick Mackie, director divizia contactless în cadrul Visa Europe.

Toate terminalele POS din Europa vor accepta plăți contactless până la finalul anului 2019, în condițiile în care consumatorii europeni au așteptări tot mai mari privind utilizarea noilor tehnologii de plată, se arată într-un comunicat al Visa Europe.

“Tehnologia contactless evoluează rapid de la carduri la alte dispozitive, pe măsură ce plățile intră în era digitală, iar consumatorii europeni sunt printre primii din lume care au adoptat noile tehnologii. Zona dispozitivelor de plată wearable are un potențial imens și câștigă tot mai multă popularitate - în special în rândul tinerilor pasionați de tehnologie”, a adăugat Mackie.

În cadrul unui proiect dezvoltat de Visa Europe în parteneriat cu universitatea de artă și design Central Saint Martins din Londra, tinerii designeri au prezentat în această săptămână câteva modele inedite de dispozitive purtabile cu care se pot face plăți de la distanță. 

“Mărunțișul”

“Mărunțișul” este conceput pentru perioada de tranziție de la numerar la plățile digitale și ajută consumatorii să realizeze plăți digitale de valoare mai mică. Scopul este să faciliteze trecerea de la monede prin faptul că le permite utilizatorilor să “strângă” mărunțișul pe un dispozitiv wearable, iar în același timp să recreeze senzația cu care sunt obișnuiți când folosesc cash-ul. Un ecran electronic arată fondurile disponibile din contul utilizatorului și poate fi personalizat pentru diverse utilizări - spre exemplu, un design conceput pentru tinerii care vor să economisească bani de buzunar.

FOTO Cum ar putea arăta dispozitivele purtabile pentru plăți contactless în 2020

“Organizatorul de buget”

“Organizatorul de buget” este un dispozitiv wearable de plată amplasat pe încheietură, care ajută utilizatorul să-și organizeze și să-și administreze cheltuielile realizate la POS, prin simpla mișcare a mâinii. Prin realizarea a trei mișcări intuitive și simple ale mâinii, utilizatorul poate clasifica plățile în trei categorii (pentru serviciu, pentru casă sau cheltuieli personale), care vor fi evidențiate prin culori diferite în contul de internet banking.

FOTO Cum ar putea arăta dispozitivele purtabile pentru plăți contactless în 2020

“Firul”

“Firul” este o broșă care conectează realitatea cu lumea virtuală printr-o aplicație funcțională prin Bluetooth, transformând fanii anonimi ai modei în ambasadori ușor de identificat ai mărcii. Broșa a fost concepută să fie lansată împreună cu anumite mărci sau magazine, iar designul acesteia poate fi adaptat. Un scaner al vaselor de sânge de pe deget oferă siguranță cumpărăturilor prin intermediul unui sistem de autentificare biometică, de dimensiuni reduse.  

FOTO Cum ar putea arăta dispozitivele purtabile pentru plăți contactless în 2020

 

În Europa există peste 2,9 milioane de terminale contactless și 143 de milioane de carduri Visa contactless, potrivit datelor Visa Europe de la finalul lunii iunie 2015. În perioada iunie 2014 - iunie 2015, posesorii de carduri Visa au realizat de 2,2 ori mai multe plăți contactless în medie pe lună, respectiv 176 milioane de tranzacții lunar.  

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
visa europe
contactless
wearables
tehnologie purtabila
dispozitive