Intesa Sanpaolo a trecut pe pierdere în România după primele 9 luni din an

Intesa Sanpaolo a trecut pe pierdere în România după primele 9 luni din an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 nov 2021

Intesa Sanpaolo România, subsidiara locală a grupului ban­car italian omonim, a înregistrat, în primele nouă luni din 2021, o pierdere netă de 1 milion de euro, comparativ cu un profit net de 4 milioane de euro în perioada similară din 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză.

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING, Unicredit Bank și Coface, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Rezultatul operațional a fost de 7 milioane de euro, în scădere cu 24,8% în ritm anual.

PROFIT NEWS TV Florin Dănescu, ARB: Accesul la creditarea bancară a crescut cu IMM Invest. Finanțarea prin creditul comercial crește prețurile în România CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Florin Dănescu, ARB: Accesul la creditarea bancară a crescut cu IMM Invest. Finanțarea prin creditul comercial crește prețurile în România

Veniturile operaționale ale băncii au scăzut cu 5,2%, la 29 de milioane de euro, comparativ cu primele 9 luni din 2020. În această perioadă, Intesa Sanpaolo Româ­nia și-a majorat cheltuielile operaționale cu 4%, la 22 milioane de euro.

Activele totale al băncii însumau, la finele lunii septembrie, 1,4 miliarde de euro.

Soldul creditelor a ajuns la sfârșitul primelor nouă luni din 2020 la 900 milioane de euro, de la 800 milioane euro în perioada similară din 2020. Depozitele au urcat și ele, la 1 miliard de euro, de la circa 900 milioane euro în urmă cu un an.

Creditele neperformante au scăzut de la 13 milioane de euro la 8 milioane de euro, iar gradul de acoperire cu provizioane a urcat ușor, de la 57% la 58%.

Intesa Sanpaolo este cel mai mare grup bancar italian și una dintre cele mai importante bănci europene. În România, banca are o subsidiară de mici dimensiuni, cu o cotă de piață de doar 1,15% la finele anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
intesa sanpaolo romania
rezultat intesa sanpaolo