Măsuri pregătite pe fondul coronavirus: Companiile afectate, precum hoteluri și firme de mărime mică, vor putea obține credite cu dobânzi mici de sute de milioane euro

Măsuri pregătite pe fondul coronavirus: Companiile afectate, precum hoteluri și firme de mărime mică, vor putea obține credite cu dobânzi mici de sute de milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 mar 2020

Companiile europene afectate de coronavirus se vor putea califica în curând pentru credite de milioane de euro sprijinite de Uniunea Europeană, în cadrul unui proiect ce va fi aprobat în zilele următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Conform proiectului redactat la nivell european, hotelurile și alte societăți de mărime mică vor putea accesa împrumuturi cu dobânzi favorabile în valoare totală de sute de milioane de euro. Companiile vor putea, astfel, să supraviețuiască crizei declanșate de răspândirea noului coronavirus (Covid-19).

Schema de sprijin ar putea forma nucleul mult-așteptatului răspuns coordonat din partea guvernelor europene în fața epidemiei, care a provocat sistarea activităților publice în Italia, închiderea școlilor în state precum Spania și Grecia și a trimis piețele financiare în picaj.

Isărescu, la Guvern: Finanțarea bugetului să fie fluidă, fără impact major asupra dobânzilor. Nevoile de refinanțare vor crește, dar BNR are lichiditate. Cîțu l-a asigurat pe Iohannis că nu vor fi probleme cu plățile CITEȘTE ȘI Isărescu, la Guvern: Finanțarea bugetului să fie fluidă, fără impact major asupra dobânzilor. Nevoile de refinanțare vor crește, dar BNR are lichiditate. Cîțu l-a asigurat pe Iohannis că nu vor fi probleme cu plățile

În centrul schemei se află Banca Europeană de Investiții (BEI), instituție susținută în principal de Germania, Italia și Franța, dar și de ceilalți 24 membri ai UE. BEI discută în prezent, conform Reuters, cu unele dintre cele mai mari bănci europene pentru a acorda, în comun, credite accesibile companiilor afectate de coronavirus.

“Ajutorarea întreprinderilor grav afectate (…), prin furnizarea de lichiditate pe termen scurt, este o componentă-cheie a politicilor economice ca răspuns la criza coronavirusului”, potrivit Comisiei Europene.

Planul ar urma să fie aprobat de miniștrii de finanțe ai UE la începutul săptămânii viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
ue
uniunea europeana
coronavirus
companii afectate coronavirus
imprumuturi dobanzi mici
schema sprijin
bei
criza coronavirus
banca europeana investitii