BNR ia măsuri de prevenție împotriva epidemiei de coronavirus. Va fi telemuncă “pe cât posibil”. Banca centrală cere băncilor să aibă planuri de continuitate

BNR ia măsuri de prevenție împotriva epidemiei de coronavirus. Va fi telemuncă “pe cât posibil”. Banca centrală cere băncilor să aibă planuri de continuitate
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 11 mar 2020

Banca Națională a României a restricționat accesul publicului, iar o parte dintre angajați vor lucra de acasă începând de joi, în contextul epidemiei de coronavirus. A fost amânată și o conferință programată în această lună. Totodată, BNR cere băncilor să aibă planuri de continuitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BNR a închis punctul de relații cu publicul și muzeul din palatul din București, unde se află sediul central, și a amânat o conferință programată în această lună, au declarat reprezentanții băncii pentru Profit.ro.

Conducerea băncii a mai decis și decalarea orelor de începere a programului, iar începând de mâine va fi telemuncă “pe cât posibil”.

Banca mai face și dezinfecție mai des în sediu și se asigură că are toate standardele de continuitate. Totodată, solicită și băncilor să aibă planuri de continuitate.

VIDEO & FOTO Noile Dustere de poliție, cu design și dotări ca în Germania, criticate de polițiști CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noile Dustere de poliție, cu design și dotări ca în Germania, criticate de polițiști

Banca Națională are circa 2.000 de angajați. Cei mai mulți lucrează în sediul din Centru Vechi al Capitalei.

Băncile comerciale au anunțat și ele măsuri interne în contextul epidemiei de coronavirus, în special legată de igienă, și recomandă clienților să folosească mijloacele de plată la distanță.

ING Tech, divizia de IT a ING România, a anunțat azi un caz de infecție cu noul tip de virus și a dispus ca angajații să lucreze de acasă timp de cel puțin o săptămână.

Autoritățile au decis mai multe măsuri de restrângere a activităților publice, inclusiv a adunărilor cu mai mult de 100 de persoane.

Până miercuri la prânz au fost confirmate 35 de îmbolnăviri cu cornoavirus la nivelul României. 6 dintre pacienții diagnosticați s-au vindecat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
coronavirus