OTP Bank achiziționează și subsidiara slovenă a Societe Generale Group

OTP Bank achiziționează și subsidiara slovenă a Societe Generale Group
scris 17 dec 2019

OTP Bank anunță preluarea subsidiarei slovene a grupului francez Societe Generale, SKB Banka.

În urma tranzacției, OTP Bank va deține 99,73% din SKB Banka și va controla și subsidiarele locale ale băncii.

Cu o cotă de piață de aproape 9%, SKB Banka deține locul patru pe piața bancară din Slovenia, cu activități în zona de retail și segmentul corporate.

Odată cu achiziția băncii slovene, grupul OTP este prezent în 12 țări din regiunea Europei Centrale și de Est.

Comisioane mici sau zero la plățile transfrontaliere în euro pentru România și celalalte state din afara zonei euro CITEȘTE ȘI Comisioane mici sau zero la plățile transfrontaliere în euro pentru România și celalalte state din afara zonei euro

Grupul financiar maghiar OTP se extinde în regiune, profitând de retragerea din anumite țări a grupului francez Société Générale și a preluat subsidiara acesteia din Republica Moldova, devenind proprietarul a 96,69% din Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. (MBSG). Cu o cotă de piață de 13,8%, MBSG este a patra bancă pe piața bancară din Moldova, iar, ca bancă universală, a activat și pe segmentul de retail și corporate.  

OTP a preluat în luna septembrie și Societe Generale Bank din Serbia.

OTP a încercat să se extindă prin achiziții și în România, însă, spre deosebire de băncile centrale din alte țări din regiune, Banca Națională a României a respins tranzacția de preluare a băncii Românești de la NBG, deși aceasta fusese anterior avizată de Consiliul Concurenței. A fost pentru prima dată când BNR s-a opus unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
societe generale group
slovenia
skb banka