OTP Group a finalizat achiziția Societe Generale Bank din Serbia

OTP Group a finalizat achiziția Societe Generale Bank din Serbia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2019

OTP Group a anunțat finalizarea procedurii de achiziție a Societe Generale Bank din Serbia. Banca va continua să își desfășoare activitatea sub noul nume - OTP Banka Srbija AD Beograd, în timp ce Societe Generale Osiguranje își schimbă numele în OTP Osiguranje ADO Beograd, iar Sogelease devine OTP Leasing Srbija d.o.o.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu această tranzacție, OTP Group - care este și proprietarul Vojvodjanska Banka - își consolidează poziția pe piața din Serbia.

CITEȘTE ȘI Costul cu forța de muncă a crescut

Procesul de integrare OTP banka Srbija și Vojvodjanska Banka este planificat să dureze până în 2021. Până la sfârșitul procesului de integrare, cele două bănci vor funcționa ca entități separate, iar clienții ambelor bănci pot retrage de acum înainte bani din rețeaua extinsă de peste 300 de bancomate ale ambelor bănci din Serbia, fără taxe suplimentare pentru cardurile de debit.

Grupul financiar maghiar OTP se extinde în regiune, profitând de retragerea din anumite țări a grupului francez Société Générale și a preluat recent și subsidiara acesteia din Republica Moldova, devenind proprietarul a 96,69% din Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. (MBSG). Cu o cotă de piață de 13,8%, MBSG este a patra bancă pe piața bancară din Moldova, iar, ca bancă universală, a activat și pe segmentul de retail și corporate.

OTP a încercat să se extindă prin achiziții și în România, însă, spre deosebire de băncile centrale din alte țări din regiune, Banca Națională a României a respins tranzacția de preluare a băncii Românești de la NBG, deși aceasta fusese anterior avizată de Consiliul Concurenței. A fost pentru prima dată când BNR s-a opus unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp group
societe generale
serbia