Restructurare masivă: UniCredit va desființa 8.000 de locuri de muncă. 500 de unități vor fi închise

Restructurare masivă: UniCredit va desființa 8.000 de locuri de muncă. 500 de unități vor fi închise
scris 3 dec 2019

Banca italiană UniCredit, prezentă și pe piața românească, a anunțat marți că va desființa 8.000 de locuri de muncă la nivel global până în 2023.

Noul val de concedieri are loc în contextul în care cea mai mare bancă din Italia în funcție de active vrea să-și majoreze profitul net de la 4,7 miliarde de euro (estimare pt 2019) la  5 miliarde de euro în 2023. Totodată, banca vrea să redistribuie 8 miliarde de euro către acționari prin răscumpărări de acțiuni, ceea ce ar urma să conducă la creșterea valorii acțiunilor și a dividendelor, care vor fi majorate cu 40% în perioada menționată.

Planul de restructurare vizează și închiderea a 500 de unități.

Mesajul CEO-ului OMV Petrom: Suntem gata să investim în Neptun Deep odată ce Guvernul înlătură barierele CITEȘTE ȘI Mesajul CEO-ului OMV Petrom: Suntem gata să investim în Neptun Deep odată ce Guvernul înlătură barierele

Noile ținte stabilite de CEO-ul Jean Pierre Mustier pentru UniCredit vin după ce planul anterior de restructurare a depășit reducerile de costuri stabilite inițial. Mustier, care a petrecut prima parte a mandatului "curățând" bilanțul de credite neperformante, reducând numărul de posturi și luând măsuri de îmbunătățire a bilanțului, a declarat anterior că anticipează accelerarea procesului de înlăturare a operațiunilor neesențiale, ajustare a deținerilor de datorii suverane italiene și îmbunătățire a rezervelor de capital.

În perioada 2016-2019, banca italiană a desființat circa 14.000 de locuri de muncă.

Incluzând tăierile de posturi anunțate de UniCredit, băncile au anunțat anul acesta desființarea a 73.400 de locuri de muncă, 86% fiind în Europa, potrivit calculelor Bloomberg.

Dobânzile negative și încetinirea economiei au obligat creditorii europeni să ia măsuri pentru reducerea costurilor.

Cele mai multe concedieri au fost anunțate de băncile germane, Deutsche Bank, cel mai mare creditor german, având în plan desființarea a 18.000 de posturi până în 2022.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
unicredit
concedieri banci
banci europa
ocuri de munca
restructurare unicredit
concedieri