Rezervele valutare au scăzut cu 402 milioane de euro în noiembrie

Rezervele valutare au scăzut cu 402 milioane de euro în noiembrie
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 2 dec 2020

Rezervele valutare ținute la Banca Națională a României au scăzut cu 402 milioane de euro, la 33,39 miliarde de euro, în noiembrie față de octombrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În rezervă au intrat 1,14 miliarde de euro reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele.

Au ieșit 1,54 miliarde de euro, reprezentând scăderea rezervelor minime în valuta de la 6% la 5% începând cu 24 noiembrie, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice de 72 de milioane de euro.

INFOGRAFIC Marea Britanie: Împrumuturi record pe timp de pace pentru contracararea efectelor pandemiei CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Marea Britanie: Împrumuturi record pe timp de pace pentru contracararea efectelor pandemiei

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5 miliarde de euro.

În decembrie, în rezervă vor fi prinse și cele 2,5 miliarde de euro împrumutate recent de Ministerul Finanțelor din piețele externe, în timp ce pentru datoria publică vor fi făcute plăți de 204 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva valutara
rezerva bnr