Sergiu Oprescu, primul român care va conduce rețeaua internațională a unui grup financiar. Alpha Bank Group îl numește președinte al holdingului creat cu acest scop, anunțat de Profit.ro

Sergiu Oprescu, primul român care va conduce rețeaua internațională a unui grup financiar. Alpha Bank Group îl numește președinte al holdingului creat cu acest scop, anunțat de Profit.ro
scris 7 ian 2021

Sergiu Oprescu, președintele executiv al Alpha Bank Romania devine Președintele holdingului care administrează rețeaua internațională a grupului financiar elen. Atribuțiile extinse primate sunt o premieră pentru un manager roman în cadrul grupurilor financiare internaționale.

Companiile internaționale ale Grupului Alpha Bank care aparțin sectorului financiar, adică Alpha Bank Romania, Alpha Bank Cipru și Alpha Bank Albania, au fost integrate sub o singură societate holding, care este deținută 100% de Grup.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Transferul realizat la nivelul companiilor Grupului a fost finalizat recent, după cum Profit.ro a relatat aici. Prin reorganizarea activității, începută în urmă cu doi ani, grupul financiar urmărește să obțină "flexibilitate strategică" și "deblocarea valorii" pe piețele externe din regiune, profitând în special de poziția favorabilă din România și Cipru.

Banca anticipează că transformarea va contribui semnificativ la maximizarea valorii la nivel de grup, la creșterea cotei pe piețele menționate și, implicit, la creșterea valorii pentru acționarii Băncii.

DOCUMENT Autoritățile au început să anuleze, ca în fiecare an, datorii la buget sub un anumit cuantum CITEȘTE ȘI DOCUMENT Autoritățile au început să anuleze, ca în fiecare an, datorii la buget sub un anumit cuantum

Potrivit Grupului, transferul consolidează suplimentar structura de guvernanță corporativă existentă pentru companiile internaționale, care rămân sub supravegherea lui Sergiu Oprescu, în calitate de Președinte al noului holding și Director General al Rețelei Internaționale a Grupului Alpha Bank.

Inițiativa de transfer intern a obținut toate aprobările de reglementare și alte aprobări necesare din partea autoritatilor competente.

În funcție de active, Alpha Bank este una dintre cele mai mari 10 bănci din România, cu o cotă de piață de 3,6% în 2019.

Alpha Bank a devenit, în 2019, prima bancă din România care a emis obligațiuni ipotecare. Profit.ro a anunțat în premieră, în decembrie 2018, că Alpha Bank România a adoptat un program pentru o emisiune de obligațiuni ipotecare de până la 1 miliard de euro pe maximum 20 de ani.

Grupul Alpha Bank este prezent în Grecia, Albania, Cipru, Marea Britanie și România. Potrivit celui mai recent raport financiar, grupul avea, la finele lunii septembrie, circa 10.500 de angajați și 536 de sucursale în Grecia și în străinătate.

Fondată la sfârșitul secolului 19, în urmă cu 140 de ani, Alpha Bank este listată la Bursa din Atena din 1925.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sergiu oprescu
holding
alpha bank