Alpha Bank transferă subsidiara din România către un holding

Alpha Bank transferă subsidiara din România către un holding
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2021

Alpha Bank, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața bancară din Grecia, transferă subsidiarele din România, Albania și Cipru către o societate de tip holding, deținută de grupul elen. Prin reorganizarea activității, începută în urmă cu doi ani, grupul financiar urmărește să obțină "flexibilitate strategică" și "deblocarea valorii" pe piețele externe din regiune, profitând în special de poziția favorabilă din România și Cipru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Banca anticipează că transformarea va contribui semnificativ la maximizarea valorii la nivel de grup și la creșterea cotei pe piețele menționate. 

Indicele paneuropean încheie anul în scădere, deși a urcat puternic de la minimele din martie. Bursa londoneză, cel mai slab an de la criza financiară din 2008 CITEȘTE ȘI Indicele paneuropean încheie anul în scădere, deși a urcat puternic de la minimele din martie. Bursa londoneză, cel mai slab an de la criza financiară din 2008

În funcție de active, Alpha Bank este una dintre cele mai mari 10 bănci din România, cu o cotă de piață de 3,6% în 2019.

Alpha Bank a devenit, în 2019, prima bancă din România care a emis obligațiuni ipotecare. Profit.ro a anunțat în premieră, în decembrie 2018, că Alpha Bank România a adoptat un program pentru o emisiune de obligațiuni ipotecare de până la 1 miliard de euro pe maximum 20 de ani. 

Grupul Alpha Bank este prezent în Grecia, Albania, Cipru, Marea Britanie și România. Potrivit celui mai recent raport financiar, grupul avea, la finele lunii septembrie, circa 10.500 de angajați și 536 de sucursale în Grecia și în străinătate.

Fondată la sfârșitul secolului 19, în urmă cu 140 de ani, Alpha Bank este listată la Bursa din Atena din 1925.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
holding alpha bank
alpha bank romania