Trezoreria turcă vrea să preia controlul la banca Isbank

 Trezoreria turcă vrea să preia controlul la banca Isbank
scris 6 feb 2019

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a anunțat marți că banca Isbank, cea mai mare bancă din țară și deținută parțial de principalul partid de opoziție, va trece sub controlul Trezoreriei statului, transmit AFP și Reuters.

Isbank, al cărui nume complet este Türkiye Is Bankasi, a fost înființată în anul 1924 de fondatorul Turciei mondene, Mustafa Kemal Atatürk. La moartea sa, Atatürk a lăsat Isbank moștenire partidului său, Partidul Popular Republican (CHP), care în prezent deține un pachet de 28% din acțiunile Isbank. Această participație are o valoare de aproximativ 7,32 miliarde lire (1,41 miliarde dolari) pe baza unei capitalizări de piață a Isbank de aproximativ 26,04 miliarde lire, scrie Agerpres.

Paradoxul ANRE: desființează piețele interne de energie, însă promovează liberalizarea piețelor europene: Germania, Austria și Polonia se cuplează la piața la care este interconectată România CITEȘTE ȘI Paradoxul ANRE: desființează piețele interne de energie, însă promovează liberalizarea piețelor europene: Germania, Austria și Polonia se cuplează la piața la care este interconectată România

Potrivit Isbank, dividendele datorate CHP sunt transferate direct Institutului de limbă turcă (TDK) și Societății de istorie a Turciei, conform testamentului fondatorului.

Pe lângă participația deținută de CHP la Isbank, un pachet de 40,5% din acțiunile băncii este deținut de fondul de pensii Isbank și un pachet de 31,4% flotează liber la bursă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
isbank
turcia