Trezoreria turcă vrea să preia controlul la banca Isbank

 Trezoreria turcă vrea să preia controlul la banca Isbank
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2019

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a anunțat marți că banca Isbank, cea mai mare bancă din țară și deținută parțial de principalul partid de opoziție, va trece sub controlul Trezoreriei statului, transmit AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Isbank, al cărui nume complet este Türkiye Is Bankasi, a fost înființată în anul 1924 de fondatorul Turciei mondene, Mustafa Kemal Atatürk. La moartea sa, Atatürk a lăsat Isbank moștenire partidului său, Partidul Popular Republican (CHP), care în prezent deține un pachet de 28% din acțiunile Isbank. Această participație are o valoare de aproximativ 7,32 miliarde lire (1,41 miliarde dolari) pe baza unei capitalizări de piață a Isbank de aproximativ 26,04 miliarde lire, scrie Agerpres.

Paradoxul ANRE: desființează piețele interne de energie, însă promovează liberalizarea piețelor europene: Germania, Austria și Polonia se cuplează la piața la care este interconectată România CITEȘTE ȘI Paradoxul ANRE: desființează piețele interne de energie, însă promovează liberalizarea piețelor europene: Germania, Austria și Polonia se cuplează la piața la care este interconectată România

Potrivit Isbank, dividendele datorate CHP sunt transferate direct Institutului de limbă turcă (TDK) și Societății de istorie a Turciei, conform testamentului fondatorului.

Pe lângă participația deținută de CHP la Isbank, un pachet de 40,5% din acțiunile băncii este deținut de fondul de pensii Isbank și un pachet de 31,4% flotează liber la bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
isbank
turcia