Trump numește un avocat la conducerea Rezervei Federale

Trump numește un avocat la conducerea Rezervei Federale

Jerome Powell (s) și Donald Trump

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 nov 2017

Președintele SUA, Donald Trump, l-a nominalizat pe Jerome Powell pentru funcția de președinte al Rezervei Federale (Fed). Powell va prelua șefia băncii centrale americane în februarie, când expiră mandatul de patru luni al actualului președinte, Janet Yellen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mutarea a fost anticipată de analiști, astfel că anunțul oficial nu a influențat vizibil piața de acțiuni.

Powell (64 de ani), de formație avocat, va fi primul președinte Fed din ultimii peste 40 de ani fără o diplomă în economie. El nu este însă străin de luarea deciziilor de politică monetară, în ultimii ani ocupând funcția de guvernator Fed.

STUDIU Românii au ajuns din urmă ungurii la economisire CITEȘTE ȘI STUDIU Românii au ajuns din urmă ungurii la economisire

În discursul susținut cu ocazia nominalizării viitorului președinte Fed, Trump a felicitat-o pe Yellen pentru felul în care a condus banca centrală în timpul mandatului său și și-a exprimat convingerea că Powell are “înțelepciunea și capacitatea de conducere necesare pentru a ne ghida economia”, potrivit MarketWatch.

Majoritatea economiștilor se așteaptă ca Powell să continue politica prudentă a lui Yellen. Din 2012, când a fost numit de Barack Obama în comitetul de politică monetară, Powell nu a deviat de la linia trasată de Yellen, fiind de acord cu un ritm gradual al creșterii dobânzilor.

Fed a majorat de două ori dobânda de referință în acest an, a treia și ultima majorare pe 2017 fiind preconizată pentru ședința din decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federala
fed
trump
jerome powell
presedinte fed