UBS, amendată masiv pentru practici ale Credit Suisse Group

UBS, amendată masiv pentru practici ale Credit Suisse Group
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 iul 2023
UBS Group plătește, în SUA și Marea Britanie, amenzi în valoare totală de peste 380 de milioane de dolari pentru practicile Credit Suisse Group în tranzacțiile cu Archegos Capital Management.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
UBS a agreat să plătească 268,5 milioane de dolari în SUA în timp ce Autoritatea de reglementare prudențială a Băncii Angliei a amendat banca cu 87 de milioane de lire sterline (112 milioane de dolari), afirmând că este cea mai mare sancțiune de până acum.
ROCA Industry continuă strategia de consolidare a companiei ECO EURO DOORS cu obiectiv de transformare în campion regional și anunță intenția unei noi achiziții pe piața națională CITEȘTE ȘI ROCA Industry continuă strategia de consolidare a companiei ECO EURO DOORS cu obiectiv de transformare în campion regional și anunță intenția unei noi achiziții pe piața națională

UBS estimat anterior că disputele legale ale Credit Suisse ar putea ajunge până la 4 miliarde de dolari în 12 luni, iar deprecierile activelor ar putea ajunge la aproximativ 13 miliarde de dolari. 

Falimentul Archegos Capital a generat deja costuri de miliarde de dolari pentru Credit Suisse, înainte de preluarea de către UBS, în contextul în care fondul american nu a răspuns apelurilor în marjă, forțând vânzarea unor pachete masive de acțiuni pentru închiderea pozițiilor.

Astfel, spre deosebire de alte bănci care au lucrat cu Archegos, Credit Suisse a fost lentă în a-și lichida pozițiile și s-a ales cu pierderi de 5,5 miliarde de dolari legate de această afacere în 2021. UBS a suferit o pierdere mult mai mică.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
credit suisse
a menda ubs