Credit Suisse schimbă doi directori după prăbușirea Archegos Capital. Lovitură de 4,7 miliarde de dolari pentru gigantul elvețian

Credit Suisse schimbă doi directori după prăbușirea Archegos Capital. Lovitură de 4,7 miliarde de dolari pentru gigantul elvețian
scris 6 apr 2021

Banca elvețiană Credit Suisse a anunțat că intrarea în incapacitate de plată a Archegos Capital a costat-o 4,4 miliarde de franci elvețieni (4,7 miliarde de dolari), în contextul în care fondul american nu a răspuns apelurilor în marjă, forțând vânzarea unor pachete masive de acțiuni pentru închiderea pozițiilor. Pe fondul loviturii, gigantul va înlătura directorii diviziilor de risc și investiții.

Credit Suisse, a doua mare bancă elvețiană, estimează o pierdere brută de 900 de milioane de franci pentru primul trimestru al anului, ca urmare a prăbușirii Archegos. Banca a decis supendarea planurilor de răscupărare a unor acțiuni și a redus dividendele cu două treimi.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Directorul de risc Lara Warner și Brian Chin, directorul diviziei de investment banking, vor părăsi funcțiile de luna aceasta.

Archegos Capital Management, condus de Bill Hwang, administratorul fondului defunct Tiger Asia Management, a fost obligat de bănci să lichideze active de peste 20 miliarde de dolari, în condițiile în care nu a dat curs apelurilor în marjă.

Într-o serie de tranzacții în bloc , Nomura, Credit Suisse și alte bănci majore, printre care Goldman Sachs și Morgan Stanley, au vândut, ca parte a procesului de lichidare a pozițiilor Archegos, pachete importante de acțiuni la companii precum Tencent Music, Baidu, Viacom și Discovery.

Archegos Capital Management a fost înființat de Bill Hwang în 2013. Cu un an înainte, Hwang a pledat vinovat, în numele fostului său fond de investiții, Tiger Asia Management, la acuzații de insider trading și a agreat plata unei amenzi de 44 milioane de dolari pentru a soluționa o anchetă deschisă de SEC (comisia americană pentru valori mobiliare și burse de valori).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
archegos
directori credit suisse
pierdere credit suisse
faliment fond hedging