UBS ar urma să micșoreze cu până la 30% numărul salariaților

UBS ar urma să micșoreze cu până la 30% numărul salariaților
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 apr 2023

În urma tranzacției prin care a preluat Credit Suisse, banca elvețiană UBS ar urma să efectueze tăieri masive de personal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații Credit Suisse, bancă preluată intempestiv de rivala UBS nu se vor bucura foarte mult de liniște că instituția de credit pentru care lucrau a fost salvată de la faliment. Mulți dintre aceștia ar urma să fie concediați în urma unui plan de rerstructurare vizat de noua entitate rezultată din fuziune.

UBS ar viza concedierea a 20-30% din angajați, conform cotidianului elvețian Tages Anzeiger, preluat de Reuters. Numarul persoane care ar urma să-și piardă locul de muncă s-ar ridica numai Elveția la aproximativ 11.000 de persoane.

EXCLUSIV Lovitură pentru Guvern - BNR recuperează peste 2 miliarde de lei din banii vărsați la buget CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lovitură pentru Guvern - BNR recuperează peste 2 miliarde de lei din banii vărsați la buget

În condițiile unor turbulențe majore din piețele internaționale de credit, UBS a achiziționat luna trecută, într-un aranjament orchestrat de autoritățile elvețiene, pentru suma de 3,0 miliarde franci elvețieni (3,3 miliarde dolari) competitoarea Credit Suisse, entitate cu active de 1.600 miliarde dolari și aproximativ 120.000 de angajați la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
elvetia
credit suisse
concedieri