ULTIMA ORĂ GALERIE FOTO Noua conducere a BNR, votată în unanimitate de comisiile reunite din Parlament

Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 2 iul 2019

Partidele politice au aprobat în unanimitate noua conducere a Băncii Naționale a României. Posturile au fost agreate anterior de către politicieni, astfel că nu au fost surprize. Mugur Isărescu primește un nou mandat de guvernator, Florin Georgescu rămâne prim-viceguvernator, Eugen Nicolăescu își păstrează funcția de viceguvarnator, iar Leonardo Badea intră în consiliu în funcția de viceguvernator.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
FOTO România riscă amenzi UE de 1 milion euro pe zi pentru deșeuri. Soluția la îndemână pentru a evita sancțiunea CITEȘTE ȘI FOTO România riscă amenzi UE de 1 milion euro pe zi pentru deșeuri. Soluția la îndemână pentru a evita sancțiunea

Doar guvernatorul Mugur Isărescu a avut o prezentare detaliată în fața comisiilor reunite de buget, finanțe și bănci din Parlament și a răspuns la câteva întrebări. Restul membrilor din conducere au fost votați fără să mai ia cuvântul. Noua conducere a BNR mai trebuie să primească și votul plenului reunit al Parlamentului.

LIVE TEXT-ul audierii poate fi văzut AICI.

Lista CA votată în unanimitate de către parlamentari:

Mugur Isărescu – guvernator
Florin Georgescu – prim-viceguvernator
Leonardo Badea – viceguvernator
Eugen Nicolăescu – viceguvernator

FOTO A fost introdusă plata cu cardul la piață CITEȘTE ȘI FOTO A fost introdusă plata cu cardul la piață

Gheorghe Gherghina – membru CA
Csaba Balint – membru CA
Cristian Popa – membru CA
Dan Radu Rușanu – membru CA
Virgiliu Stoenescu – membru CA

Mugur Isărescu (69 de ani) conduce banca centrală încă din 1990 și este cel mai longeviv guvernator din lume. În ultimii 30 de ani Isărescu a asistat la inflația galopantă din anii ‘90, falimentele bancare din 1998-2003, dar și la dezinflația post-2000 și reducerea dobânzilor, intrarea în UE. Isărescu a fost cercetător la Institutul de Economie Mondială înainte de 1989 și a fost acuzat de colaborare cu Securitatea comunistă de către publicațiile România Liberă și Newsweek.

Florin Georgescu (65 de ani) este prim-viceguvernator încă din 2004. Georgescu a fost ministru de finanțe în timpul Guvernului Văcăroiu (1992-1996) și pentru câteva luni în timpul Guvernului Ponta (în 2012), când și-a păstrat și fotoliul de la BNR. Georgescu este susținut de către PSD.
Leonardo Badea (44 de ani) este noutatea PSD pentru una dintre cele două poziții de viceguvernator și îl înlocuiește pe Liviu Voinea, care pleacă la Fondul Monetar Internațional. Badea ocupă funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară din iunie 2017 și fusese reconfirmat pentru încă cinci ani în noiembrie 2018.

Eugen Nicolăescu (63 de ani) este repropus de către PNL pentru funcția de viceguvernator. Nicolăescu l-a înlocuit pe Bogdan Olteanu în iunie 2017 în conducerea BNR și a avut ieșiri publice foarte rare în calitate de vorbitor în ultimii doi ani.

GALERIE FOTO BNR pune în circulație un milion de monede speciale de 50 de bani cu ocazia vizitei Papei Francisc în România CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO BNR pune în circulație un milion de monede speciale de 50 de bani cu ocazia vizitei Papei Francisc în România

Gheorghe Gherghina (fost secretar de stat în Finanțe) este susținut din nou de către PSD.

Virgiliu Stoenescu (72 de ani), membru al masoneriei, primește din nou susținerea PNL.

Cristian Popa (32 de ani), director de investiții al NN Pensii este candidatul USR.

UDMR o înlocuiește pe Agnes Nagy cu Csaba Balint, economist al OTP Bank România.

VIDEO&FOTO Nike a retras de pe piață un model de încălțăminte pe care imprimase o versiune veche a drapelului american CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Nike a retras de pe piață un model de încălțăminte pe care imprimase o versiune veche a drapelului american

Dan-Radu Rușanu, fost membru al PNL și fost președinte al ASF, ieșit din scena politică în ultimii ani, este susținut de ALDE. Rușanu a fost achitat definitiv în dosarul “Carpatica”, deschis de DNA.

Ionuț Dumitru, economist-șef al Raiffeisen Bank și fost președinte al Consiliului Fiscal, discutase cu PNL pentru susținerea pentru o funcție de viceguvernator, însă liberalii au decis, luni, să meargă cu vechea formulă.

viewscnt
Afla mai multe despre
mugur isarescu
conducere bnr