UniCredit susține că o ieșire rapidă de pe piața din Rusia nu este posibilă

UniCredit susține că o ieșire rapidă de pe piața din Rusia nu este posibilă
scris 7 apr 2022

O ieșire a UniCredit de pe piața din Rusia nu poate și nu trebuie să se facă peste noapte, a răspuns conducerea băncii italiene la o întrebare adresată de acționari înaintea Adunării Generale Anuale, transmite Reuters.

UniCredit, care se numără printre băncile europene cu cea mai mare expunere pe Rusia, finalizează în prezent o evaluare internă a impactului acestei retrageri, a subliniat grupul italian.

One United Properties achiziționează un teren de peste 3.000 metri pătrați pentru extinderea dezvoltării One Lake Club, pe malul Lacului Tei CITEȘTE ȘI One United Properties achiziționează un teren de peste 3.000 metri pătrați pentru extinderea dezvoltării One Lake Club, pe malul Lacului Tei

"Vânzarea unei băncii care are peste 4.000 de angajați și care deservește peste 1.500 de companii, dintre care 1.250 sunt firme europene, nu poate și nu trebuie să se facă peste noapte", a răspuns UniCredit. "Nu putem trage concluzii peste noapte, dar vom anunța noi detalii în curând", se mai arată în răspunsul UniCredit.

Directorul general de la UniCredit, Andrea Orcel, a declarat luna trecută că banca italiană analizează modalitățile pentru a ieși de pe piața din Rusia, după invadare Ucrainei, adăugând însă că este vorba de o decizie extrem de complexă care va necesita timp, scrie Agerpres.

Datele Băncii Reglementelor Internaționale (BIS) arată că în Europa, băncile italiene și franceze au cea mai mare expunere la Rusia, ambele cu puțin peste 25 de miliarde de dolari la finele lunii septembrie 2021, urmate de băncile din Austria, cu o expunere de 17,5 miliarde de dolari. Comparativ, expunerea pe Rusia a băncilor americane este de 14,7 miliarde de dolari.

În rândul băncilor individuale, divizia din Rusia a grupului austriac Raiffeisen Bank International (RBI) este a noua cea mai mare bancă din această țară, cu active de 15,8 miliarde de euro, 8.700 de angajați și peste 4,5 milioane de clienți. Subsidiara UniCredit este a 14-a cea mai mare bancă din Rusia, expunerea sa fiind de 14,2 miliarde de euro.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
rusia