UniCredit va concedia 18.200 de angajați, reprezentând 14% din personal

UniCredit va concedia 18.200 de angajați, reprezentând 14% din personal
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 nov 2015

UniCredit, cel mai mare grup bancar italian, a anunțat că va concedia 18.200 de angajați, urmând să restructureze sau chiar să vândă divizia de retail din Austria și operațiunile de leasing din Italia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Banca a prezentat astăzi un plan care vizează reducerea costurilor cu 1,6 miliarde de euro până în 2018, inclusiv prin concedierea a 18.200 de angajați, reprezentând circa 14% din personal.

Operațiunile din Europa Centrală și de Est vor fi cooordonate direct din Italia, urmând să fie desființate structurile dedicate din Austria.

UniCredit anunțase deja, în urmă cu un an și jumătate, că va desființa 2.700 de locuri de muncă până în 2018, declarând ulterior că planul va fi revizuit, fiind planificată o reducere mai mare a costurilor. Astfel, concedierea unui număr semnificativ de angajați era așteptată.

UniCredit țintește o rată de adecvare a capitalului de rang 1 (Tier 1) de 11,5% până în 2018, față de 10% la finalul lunii septembrie.

În pofida concedierilor, profitul net al băncii ar urma să se situeze, potrivit ultimelor estimări, la 5,3 miliarde de euro în 2018, față de 6,6 miliarde de euro cât era ținta inițială.

În trimestrul al treilea din acest an, profitul UniCredit a scăzut la 507 milioane de euro, în scădere de la 722 milioane de euro în perioada similară din 2014.

Grupul italian este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
concedieri
banca
profit
costuri