Băncile centrale înființează un centru de inovații pentru a răspunde schimbărilor din sectorul tehnologic și cel financiar

Băncile centrale înființează un centru de inovații pentru a răspunde schimbărilor din sectorul tehnologic și cel financiar
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2019

Băncile centrale care se confruntă cu schimbările din sectorul financiar aduse de tehnologie și de companii precum Facebook vor colabora mai strâns prin intermediul unui centru de inovații aprobat duminică de Banca Reglementelor Internaționale (BRI), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rolul acestui centru, care va avea activități în Basel, Hong Kong și Singapore, este de a îmbunătăți funcționarea sistemului financiar internațional și de a identifica și de a analiza tendințele tehnologice care afectează activitatea băncilor centrale, scrie News.ro.

ANALIZĂ PROFIT TV Câștiguri record în luna iunie pentru principalii indici bursieri americani CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Câștiguri record în luna iunie pentru principalii indici bursieri americani

Planul Facebook de extindere în sistemul de plăți cu ajutorul unei monede virtuale numită Libra nu a fost menționat într-un comunicat al BRI, dar inițiativa companiei a ajutat să se critalizeze o opinie la nivelul băncilor centrale legată de urgența de a coordona răspunsurile din partea autorităților de reglementare față de tendințele din sectorul tehnologic financiar.

”Revoluția IT nu are granițe și de aceea are repercusiuni în multe regiuni în același timp”, a declarat președintele BRI, Jens Weidmann.

Noul centru se va concentra pe ajutarea băncilor centrale ”să identifice tendințele relevante din tehnologie, susținând aceste evoluții, dacă acestea corespund cu mandatul lor”, a adăugat Jens Weidmann.

BRI, o bancă a băncilor centrale, a cerut deja politicienilor să analizeze îndeaproape implicarea marilor companii de tehnologie în sectorul financiar, care ridică întrebări legate de confidențialitatea datelor, concurență, piețe și bănci.

viewscnt
Afla mai multe despre
bri
banca reglementelor internaționale