Băncile Nordea și DNB își combină operațiunile baltice, pe fondul intensificării concurenței

Băncile Nordea și DNB își combină operațiunile baltice, pe fondul intensificării concurenței
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2016

Nordea Bank din Suedia și DNB din Norvegia, două dintre cele mai mari bănci din nordul Europei, au convenit să își combine operațiunile din țările baltice, pentru a beneficia de o prezență mai mare în regiune, pe fondul intensificării concurenței, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Mărimea este esențială pe piața bancară actuală, băncile mai mari își pot folosi mai eficient resursele”, a declarat Mats Wermelin, directorul siviziei baltice a DNB, scrie News.ro.

El a arătat că nouă bancă va fi mai bine pregătită pentru a contracara concurența din regiune și pentru a deveni principala bancă pentru afaceri, clienți și parteneri.

Cele două bănci vor deține drepturi de vot egale în noua companie, dar drepturi de proprietate diferite, în funcție de contribuția fiecăreia.

EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM

Fuziunea depinde de acordul autorităților de reglementare și ar urma să fie finalizată în jurul trimestrului al doilea al anului 2017.

Cele două bănci vor funcționa separat până la obținerea aprobărilor necesare pentru fuziune.

viewscnt
Afla mai multe despre
nordea bank
dnb