Băncile poloneze PKO și Alior au depus oferte de preluare a diviziei locale a Raiffeisen

Băncile poloneze PKO și Alior au depus oferte de preluare a diviziei locale a Raiffeisen
scris 8 sep 2016

Băncile poloneze PKO și Alior Bank au depus oferte de preluare a diviziei locale a băncii austriece Raiffeisen, a declarat o sursă apropiată situației, în cadrul planului guvernului de a-și crește controlul asupra sectorului bancar, transmite Reuters.

Raiffeisen Bank International (RBI) a anunțat în iunie că vrea să vândă Raiffeisen Polbank, a 10-a mare bancă din Polonia în funcție de active, unei bănci poloneze listate, ca alternativă la înscrierea diviziei la bursa din Varșovia, scrie News.ro.

Termenul pentru depunerea ofertelor inițiale de către investitori a fost 6 septembrie.

Sursa a spus că PKO, cea mai mare bancă din Polonia în funcție de active, și Alior, controlată de asigurătorul de stat PZU, au depus ofertele marți. Nu este clar dacă există și alte oferte.

Reprezentanții Raiffeisen și ai PKO au refuzat să comenteze, în timp ce oficialii Alior nu au fost disponibili.

Surse au declarat anterior că printre posibilii ofertanți se mai află Banco Santander, BNP Paribas și ING.

BNR: Băncile estimează că vor înăspri și mai mult condițiile de creditare pentru populație în trimestrul al treilea CITEȘTE ȘI BNR: Băncile estimează că vor înăspri și mai mult condițiile de creditare pentru populație în trimestrul al treilea

Excluzând portofoliul de credite problemă în franci elvețieni, vânzarea Polbank ar putea genera 800 milioane euro-1 miliard de euro.

Activitățile băncilor mai mici din Polonia au devenit mai dificile, din cauza unei taxe impuse de autorități și a nivelului foarte scăzut al dobânzilor.

În plus, guvernul de la Varșovia vrea creșterea cotei de piață a băncilor de stat, prin intermediul preluărilor.

În prezent, sectorul bancar din Polonia este deținut în proporție de 60% de către bănci străine ca Santander, Commerzbank și UniCredit, care la rândul ei analizează vânzarea diviziei locale Pekao.

viewscnt
Afla mai multe despre
pko
alior
raiffeisen