BCE lansează bursă de studii în economie rezervate femeilor

BCE lansează bursă de studii în economie rezervate femeilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2019

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat miercuri lansarea unor burse de studii rezervate femeilor care sunt interesate să urmeze un masterat în economie, în acest fel instituția de la Frankfurt dorind să promoveze diversitatea de gen într-un moment în care bărbații ocupă aproape toate posturile de conducere de la BCE, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O bursă de 10.000 de euro pe an, care să acopere taxele de școlarizare și alte costuri anexe, va fi acordată unui număr de cinci studente provenite din medii defavorizate, a explicat miercuri BCE. După obținerea diplomei de masterat, beneficiarele burselor vor fi încurajate să înceapă o carieră la BCE, scrie Agerpres.

Agenție de turism: Circuitele turistice sunt noua modă în materie de vacanțe CITEȘTE ȘI Agenție de turism: Circuitele turistice sunt noua modă în materie de vacanțe

În prezent, există o singură femeie în rândul celor 25 de membri ai consiliului guvernatorilor BCE. În aceste condiții, BCE este criticată de parlamentarii europeni pentru că promovează o cultură care îi favorizează pe bărbați, având în vedere că aceștia dețin trei sferturi din pozițiile de top. Presiunile la adresa BCE au crescut în ultimele luni când cele două femei care dețineau cele mai importante poziții în consiliul de supervizare bancară, Daniele Nouy și Sabine Lautenschlaeger, au fost înlocuite de bărbați, ceea ce duce BCE și mai departe de obiectivul său privind îmbunătățirea balanței pe sexe.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
frankfurt