BCR oprește temporar sistemul informatic care gestionează operațiunile cu carduri

BCR oprește temporar sistemul informatic care gestionează operațiunile cu carduri
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2019

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat, joi, că oprește sistemul informatic care gestionează operațiunile cu carduri, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Banca Comercială Română (BCR) oprește sistemul informatic care gestionează operațiunile cu carduri, în noaptea de vineri spre sâmbătă (12-13 aprilie 2019)”, se arată în comunicat.

Astfel, în intervalul 13 aprilie ora 01:00 – 13 aprilie ora 05:00, sistemul de carduri va fi oprit, iar cardurile BCR nu vor putea fi folosite nici în rețeaua BCR și nici în alte rețele, potrivit băncii, scrie News.ro.

Ungaria pregătește un program de conversie pentru un stoc de credite ipotecare în valoare de 3,16 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Ungaria pregătește un program de conversie pentru un stoc de credite ipotecare în valoare de 3,16 miliarde dolari

În acest interval orar, nu vor putea fi utilizate bancomatele BCR, MFM-urile (mașini multifuncționale) și POS-urile, potrivit băncii.

Deasemenea, in aplicatiile George/George Go, nu vor putea fi efectuate operațiuni specifice cardului precum blocare card, deblocare card, modificări limite tranzacționare (ATM/POS) și rambursare card de credit, potrivit băncii.

”Tranzacțiile la ASV-uri (Automate de schimb valutar) nu vor fi afectate. Tranzacțiile la APT (ghișee rapide) vor putea fi efectuate numai cu autentificare cu cartonaș cu cod de bare (nu va putea fi utilizată funcționalitatea de autentificare cu card BCR)”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
carduri