BCR vrea să acorde credite de peste un miliard de lei prin noul plafon alocat în cadrul programului Prima Casă

BCR vrea să acorde credite de peste un miliard de lei prin noul plafon alocat în cadrul programului Prima Casă
scris 7 mar 2018

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, cea mai importantă bancă din România după valoarea activelor, a anunțat miercuri că vrea să acorde credite de peste un miliard de lei prin noul plafon alocat în cadrul programului Prima Casă.

Din noul plafon acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru 15 bănci finanțatoare, 511 milioane de lei au revenit BCR, scrie News.ro.

”Fondurile alocate BCR reprezintă 26,5% din totalul celor puse la dispoziție de Ministerul Finanțelor Publice pentru acest program. Ca atare, BCR va acorda credite în valoare de aproximativ un miliard de lei, iar sumele pot fi folosite pentru achiziția sau construcția de locuințe prin programul Prima Casă”, se arată în comunicat.

Carada știa, Teodorovici acum află CITEȘTE ȘI Carada știa, Teodorovici acum află

Suma maximă care poate fi o obținută poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim este de acordare este de 30 de ani. Acordarea creditului Prima Casă BCR se face în limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finanțe.

”Până la ora actuală, peste 58.000 de case au fost finanțate de BCR prin acest program. În consecință, 1 din 4 români care au achiziționat o locuință cu ajutorul programului Prima Casă au apelat la serviciile acestei bănci. Pe perioada derulării programului, acest credit și-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut și condiții avantajoase de costuri”, se arată în comunicat.

Clienții BCR pot avea acces, în cadrul programului Prima Casă, la o dobândă de 2% + ROBOR pe o durată de trei luni, avans minim de 5% și comision zero pentru analiza dosarului, potrivit băncii. În plus, clienții pot avea aprobarea financiară valabilă timp de 90 de zile.

”Dacă persoana care a primit aprobarea financiară nu a găsit încă locuința pe care dorește să o achiziționeze, odată ce creditul a fost aprobat, aceasta are 90 de zile la dispoziție de la semnarea ofertei de credit pentru a găsi o casă”, se arată în comunicat.

BCR a înregistrat anul trecut un profit net de 668,1 milioane lei (146,2 milioane euro), în scădere cu aproape 36%, de la 1,041 miliarde lei în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca comerciala romana
bcr
prima casa