BERD a investit 9,4 miliarde de euro în 2016, în 378 de proiecte

BERD a investit 9,4 miliarde de euro în 2016, în 378 de proiecte
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a continuat în 2016 să ofere un sprijin puternic regiunilor în care este prezentă, efectuând investiții de 9,4 miliarde de euro în 378 de proiecte, a anunțat instituția financiară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BERD a intensificat finanțările oferite în monede locale, cu 93 de proiecte, comparativ cu cele 80 din 2015. Totodată, banca a menținut un nivel ridicat al investițiilor în afaceri mici, considerate esențiale pentru asigurarea solidității economice și oferirea de oportunități de angajare, scrie News.ro.

Totodată, BERD a mărit numărul de proiecte în statele cu cel mai scăzut nivel de tranziție, de la 102 în 2015 la 114 în 2016.

În domeniul proiectelor ecologice, BERD a majorat investițiile la o pondere de 33% din total, de la 31% în anul precedent.

Finanțările au inclus proiecte în domeniul eficienței energetice, al energiei regenerabile, al protejării cliemei și al eficienței resurselor.

Unicredit estimează o încetinire a creșterii economice a României în 2017, la 3,4%, și majorarea dezechilibrelor externe CITEȘTE ȘI Unicredit estimează o încetinire a creșterii economice a României în 2017, la 3,4%, și majorarea dezechilibrelor externe

Statele care au atras cele mai importante investiții includ Turcia, Kazahstan, Egipt, Polonia și Bulgaria.

BERD este prezentă în peste 30 de state din Europa Centrală până în Asia Centrală și sud-estul Mediteranei.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd