Bitcoin a crescut

Bitcoin a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2024

Bitcoin a crescut luni cu peste 6%, pentru a începe ultima săptămână din martie cu un preț de peste 69.700 de dolari pe unitate, conform Coin Metrics, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ether a crescut cu 5% la 3.575,01 USD pe unitate. Majoritatea celorlalte criptomonede au crescut la rîndul lor, pe valul bitcoin, scrie News.ro.

Credit Europe Bank România, profit în creștere în 2023, dar credite în scădere CITEȘTE ȘI Credit Europe Bank România, profit în creștere în 2023, dar credite în scădere

Acțiunile MicroStrategy au crescut cu 17%, în timp ce titlurile Coinbase au avansat cu 9%.

Sectorul mineritului a beneficat de creștere bitcoin, acțiunile platformelor Marathon Digital și Riot fiid în urcare cu 2%, respectiv 6%. Titlurile CleanSpark au crescut cu 16%, iar Cipher Mining ai câștigat 12%.

Bitcoin a fost în corecție săptămâna trecută, după ce a atins un maxim istoric de 73.797,68 USD pe unitate, pe 14 martie.

Miercurea trecută, bitcoin a scăzut până la aproximativ 60.800 USD pe unitate.

Alex Thorn, director de cercetare la nivel de firmă la Galaxy Digital, a spus că astfel de scăderi sunt ”în conformitate cu norma corecțiilor istorice pe termen scurt ale pieței bull”.

Motivul pentru creșterea de luni a fost neclar, dar evoluția prețului criptomonedei din martie a fost caracterizată de noi maxime, urmate de retrageri sănătoase.

Thorn a sugerat că investitorii iau o pauză de la vânzarea acțiunilor din fondurile bazate pe bitcoin tranzacționate la bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda