Bitcoin a depășit nivelul de 22.000 de dolari, atingând cel mai înalt nivel din mai mult de o lună

Bitcoin a depășit nivelul de 22.000 de dolari, atingând cel mai înalt nivel din mai mult de o lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2022

Bitcoin a depășit luni nivelul de 22.000 de dolari, atingând cel mai înalt nivel din mai mult de o lună, apărând speranțe că fenomenul de contagiune și agitația de pe piață din ultimele săptămâni se apropie de sfârșit, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a fost tranzacționată luni în jur de 22.135,30 dolari pe unitate, conform datelor CoinDesk, în creștere cu aproximativ 4%, scrie News.ro.

BNR vede riscuri considerabile la adresa economiei, presiuni pe cursul de schimb și subliniază că majorările de dobândă trebuie atent dozate CITEȘTE ȘI BNR vede riscuri considerabile la adresa economiei, presiuni pe cursul de schimb și subliniază că majorările de dobândă trebuie atent dozate

Bitcoin a urcat în ultimele 24 de ore până la 22.493,61 doalari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins din 16 iunie.

Și alte criptomonede și-au revenit, de asemenea, ether înregistrând o creștere cu peste 9% față de prețul de acum 24 de ore.

Sentimentul optimist a fost ajutat de o creștere a piețelor bursiere din Europa și Asia.

Criptomonedele, în special bitcoin, au fost strâns corelate cu tranzacțiile de pe piața de capital. Adesea, o creștere a acțiunilor mărește încrederea și pe piața cripto. Însă investitorii urmăresc, de asemenea, dacă vânzările din ultimele săptămâni, care a adus bitcoin cu aproape 70% sub maximul istoric atins în noiembrie și a șters miliarde de dolari de pe piață, ar putea să se fi încheiat.

Prăbușirea prețurilor a dus la prăbușirea mai multor companii de profil înalt din spațiul cripto, în special fondul speculativ Three Arrows Capital și firma de creditare în criptomonede Celsius, ambele cerând intrarea în faliment.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda