Bitcoin a înregistrat cea mai bună zi a sa din martie

Bitcoin a înregistrat cea mai bună zi a sa din martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

Bitcoin a crescut împreună cu acțiunile de pe Wall Street, după ce indicele prețurilor de consum din SUA, în aprilie, a arătat că inflația a încetinit față de luna precedentă, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Prețul criptomonedei a urcat cu mai mult de 5%, la 64.910,57 USD, conform Coin Metrics, având cea mai bună evoluție din 25 martie, scrie News.ro.

Salt important pentru profitul Zentiva România CITEȘTE ȘI Salt important pentru profitul Zentiva România

La un moment dat, bitcoin s-a tranzacționat peste media sa din ultimele 50 de zile pentru prima dată din 13 aprilie, deși a scăzut din nou sub acest nivel.

”Un IPC puțin mai mic decât așteptările a mărit modest șansa unei reduceri a dobânzii cheie, care este încă o influență puternică pentru prețul bitcoin”, a declarat Owen Lau, analist la Oppenheimer, pentru CNBC.

Acesta a mai spus că ”după ETF-uri și înjumătățire, următorul catalizator major este reducerea dobânzii. Este posibil ca Bitcoin să rămână limitat și să se tranzacționeze împreună cu punctele de date macro, până când vom vedea o cale mai clară pentru reducerea ratei.”

Indicele prețurilor de consum, o măsură amplă a cât costă bunurile și serviciile la casa de marcat, a crescut cu 0,3% față de martie, a raportat miercuri Biroul de Statistică a Muncii al Departamentului Muncii. Acesta a fost puțin sub estimarea Dow Jones, de 0,4%.

Prețurile de consum sunt în continuare în creștere cu 3,4% față de un an în urmă.

”În vreme ce IPC-ul de bază al SUA s-a redus pentru prima dată în șase luni, am putea asista la o revenire a apetitului investitorilor pentru activele cu risc, cum ar fi cripto, instigând mai multe fluxuri către ETF-urile spot bitcoin, care au fost deosebit de liniștite”, a spus Leena ElDeeb, analist la 21Shares.

CONFIRMARE Operațiune de piață de aproape 700 milioane de lei, oferta de la Premier Energy se închide la prețul de 19,50 lei/acțiune CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Operațiune de piață de aproape 700 milioane de lei, oferta de la Premier Energy se închide la prețul de 19,50 lei/acțiune

Ea a adăugat că ”deși reducerile dobânzilor sunt încă în discuție, recuperarea ar putea fi lentă. De obicei, ratele mai mari ale dobânzilor fac mai puțin atractive activele cu risc, cum ar fi acțiunile tehnologice și bitcoin, deoarece investitorii pot asigura randamente substanțiale de la opțiuni mai sigure, cum ar fi Trezoreria SUA”, a adăugat ea.

Bitcoin deține o poziție unică, atât ca activ cu risc, cât și ca activ fără risc și mulți investitori au o viziune pe termen lung asupra criptoactivului, a explicat ElDeeb, adăugând că, deși politicile Fed pot induce volatilitatea bitcoin pe termen scurt, nu schimbă fundamental traiectoria pe termen lung a bitcoin.

În ultimul timp, bitcoin a fost influențat mai puternic de factori macro, cu catalizatori din industrie precum lansarea ETF-urilor bitcoin și înjumătățirea în oglinda retrovizoare.

Odată cu câștigul de miercuri, bitcoin a crescut acum cu 7% în această săptămână – cea mai bună săptămână din 29 martie – și este pe cale să întrerupă declinul de șase săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda