Bitcoin a scăzut cu 12%. Declinul monedelor virtuale s-a accentuat

Bitcoin a scăzut cu 12%. Declinul monedelor virtuale s-a accentuat
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2018

Bitcoin a scăzut luni cu 12%, continuând declinul din ultimele câteva săptămâni, pe fondul vânzărilor generalizate de monede virtuale provocate de neîncrederea investitorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Declinul a fost accelerat de mai mulți factori, între care supravegherea mai strictă din partea autorităților americane de reglementare și amânarea până în ianuarie 2019 a lansării de contracte futures pentru bitcoin de către Bakkt, platforma pentru criptomonede a Intercontinental Exchange, scrie News.ro.

”Acești factori, cuplați cu elemente fundamentale neatractive și informațiile legate de încetinirea adoptării monedelor virtuale ca instrument al unor servicii precum plățile au condus la presiuni mari de vânzare, până la aparenta capitulare”, a declarat Aditya Das, analist la Brave New Coin, companie de date referitoare la piața monedelor virtuale.

VIDEO Sonda spațială InSight a ajuns pe Marte CITEȘTE ȘI VIDEO Sonda spațială InSight a ajuns pe Marte

Bitcoin a scăzut până la un minim de 3.519,94 dolari pe unitate, pe platforma Bitstamp, iar în timpul tranzacțiilor a atins cel mai redus nivel al ultimelor 14 luni, de 3.462,57 dolari pe unitate. Bitcoin s-a depreciat cu 74% în acest an, de la un niel record de aproape 20.000 de dolari, atins în decembrie 2017.

Și alte monede virtuale au scăzut puternic, respectiv ether, a Ethereum, cu 7%, la 106,69 dolari pe baril, iar XRP, a Ripple, cu 5,6%, la 34 de cenți.

Capitalizarea pieței virtuale a scăzut luni la 122,3 miliarde de dolari, fiind cu 85% sub un maxim de aproape 800 de miliarde de dolari atins la începutul lunii ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
moneda virtuala