Bitcoin a scăzut cu un sfert pe parcursul săptămânii. Criptomonedele au pierdut 700 de miliarde de dolari din valoare de la începutul anului

Bitcoin a scăzut cu un sfert pe parcursul săptămânii. Criptomonedele au pierdut 700 de miliarde de dolari din valoare de la începutul anului
scris 23 nov 2018

Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, a pierdut un sfert din valoare săptămâna aceasta, moneda virtuală tranzacționându-se vineri la circa 4.200 de dolari, potrivit datelor CoinDesk.

Totodată, valoarea de piață totală a criptomonedelor a scăzut vineri sub 140 de miliarde de dolari, cel mai redus nivel din septembrie 2017, conform coinmarketcap. De la vârful atins la începutul anului, de circa 830 de miliarde de dolari, criptomonedele au pierdut 84% din valoare, echivalentul a 700 de miliarde de dolari.

Vineri, bitcoin a coborât până la 4.120 de dolari, un nou minim al ultimelor 13 luni, revenindu-și apoi ușor, la circa 4,200 de dolari, cu circa un sfert sub nivelul de vinerea trecută.

Ripple, a doua mare criptomonedă în funcție de capitalizare, a scăzut cu 10% săptâmâna aceasta, iar Ethereum, a treia monedă vituală ca valoare de piață, a pierdut 30% în ritm săptămânal.

Rata anuală a inflației poate reintra în ținta BNR de maximum 3,5% chiar din noiembrie, coborând de la 4,25 % în octombrie CITEȘTE ȘI Rata anuală a inflației poate reintra în ținta BNR de maximum 3,5% chiar din noiembrie, coborând de la 4,25 % în octombrie

Pe parcursul anului trecut, bitcoin s-a scumpit de 20 de ori, atingând, în dcembrie, un maxim istoric de circa 20.000 de dolari. Anul acesta, valoarea bitcoin și a celorlalte criptomonede s-a prăbușit, inclusiv pe fondul măsurilor adoptate sau pregătite de autorități la nivel modial.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
coindesk
moned e virtaule
scadere