Bitcoin a scăzut sub 63.000 de dolari pe unitate, pentru scurt timp

Bitcoin a scăzut sub 63.000 de dolari pe unitate, pentru scurt timp
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2024

Bitcoin și-a extins declinul marți, scăzând cu peste 10.000 de dolari la un moment dat, față de cel mai mare record atins săptămâna trecută. Criptomoneda emblematică a fost cotată ulterior în scădere cu 3%, la 65.209,00 dolari pe unitate, conform Coin Metrics.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timpul tranzacțiilor, bitcoin a scăzut până la 62.320,30 dolari pe unitate, după ce săptămâna trecută a atins un record de 73.679 dolari pe unitate, scrie News.ro.

CEC Bank - profit net estimat de 515,8 milioane lei în anul 2023. Depășește BRD la active CITEȘTE ȘI CEC Bank - profit net estimat de 515,8 milioane lei în anul 2023. Depășește BRD la active

”Pe măsură ce ETF-urile cumpără oferta disponibilă de bitcoini de pe piața liberă și continuă să reducă lichiditatea, aceste evenimente ar putea deveni mai frecvente și ar putea determina oamenii să-și piardă încrederea în integritatea prețurilor bitcoin și să înceapă să privească mai departe”, la alte active cripto, a declarat Bartosz Lipiński, CEO al Cube.Exchange.

Mișcarea descendentă a prețului bitcoin a contribuit la declinul altor criptomonede. Ether a pierdut mai mult de 4% și s-a tranzacționat recent la 3.304,61 dolari pe unitate, după ce a depășit 4.000 de dolari săptămâna trecută, pentru prima dată din decembrie 2021 - o scădere anticipată de unii analiști în urma upgrade-ului Dencun a rețelei.

Moneda legată de Solana a scăzut cu 7%, dogecoin a pierdut 5% și XRP a coborât cu 2%.

Acțiunile legate de criptomonede și-au redus pierderile anterioare, dar au rămas sub presiune. Proxy Bitcoin MicroStrategy a scăzut cu 6,5%, în timp ce platforma cripto Coinbase a coborât cu 3%.

Acțiunile companiilor din mineritul cripto au scăzut în general, iar cele mai mari, Riot Platforms și Marathon Digital, au pierdut 1%, respectiv 2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda