Acțiunile Nvidia cad, în pofida reacțiilor pozitive la noul cip AI al companiei: "Dă-te la o parte, Taylor Swift!"

Acțiunile Nvidia cad, în pofida reacțiilor pozitive la noul cip AI al companiei: "Dă-te la o parte, Taylor Swift!"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 mar 2024
Acțiunile Nvidia au scăzut cu 3% în primele tranzacții de astăzi, după ce compania și-a prezentat noua generație de cipuri AI, numită Blackwell. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Declinul, care s-a temperat între timp la 1,5%, are loc în pofida unor reacții pozitive din partea analiștilor.
Listarea Reddit - suprasubscrisă de 4-5 ori CITEȘTE ȘI Listarea Reddit - suprasubscrisă de 4-5 ori

Directorul executiv Jensen Huang a anunțat noile cipuri în cadrul conferinței dezvoltatorilor Nvidia, GTC 2024, care a avut loc luni. Primul cip Blackwell va fi livrat în cursul acestui an.

Compania a anunțat, de asemenea, un nou produs software pentru companii, Nvidia Inference Microservice, care facilitează rularea generațiilor mai vechi de GPU Nvidia.
Acțiunile Adobe se prăbușesc CITEȘTE ȘI Acțiunile Adobe se prăbușesc

"Dă-te la o parte Taylor Swift, nu ești singura care poate vinde toate biletele pe un stadion, deoarece Jensen și-a prezentat discursul de deschidere a GTC în fața mulțimii la SAP Center din San Jose", au scris analiștii Bernstein într-o notă pentru investitori, menținând un rating "outperform" și o țintă de preț de 1.000 de dolari pentru acțiunile companiei.

Analiștii de la Wells Fargo au reacționat la anunțul producătorului de cipuri cu un optimism cumpătat, reiterându-și ratingul de supraponderabilitate pentru acțiunile Nvidia și majorând totodată ținta de preț la 970 de dolari de la 840 de dolari.
 
Analiștii de la Goldman Sachs, care și-au păstrat recomandarea de cumpărare a acțiunilor Nvidia, și-au ridicat marți ținta de preț, de la 875 de dolari la 1.000 de dolari.
 
"Pe baza conversațiilor noastre recente din industrie, ne așteptăm ca Blackwell să fie produsul cu cea mai rapidă dezvoltare din istoria Nvidia. Nvidia a jucat (și va continua să joace) un rol esențial în democratizarea AI în multe verticale industriale", au scris analiștii într-o notă adresată investitorilor. "
viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
wall street
cipuri