Bitcoin a urcat peste pragul de 16.000 de dolari, la cel mai ridicat nivel atins din ianuarie 2018

Bitcoin a urcat peste pragul de 16.000 de dolari, la cel mai ridicat nivel atins din ianuarie 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2020

Bitcoin a urcat, joi, pentru scurt timp, la peste 16.000 de dolari pe unitate, la un nivel care nu a mai fost atins din ianuarie 2018, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Criptomoneda a crescut la un maxim de 16.019 dolari pe unitate, fiind ulterior tranzacționată la 15.887 de dolari, în urcare cu peste 1% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor site-ului de specialitate CoinDesk, scrie News.ro

Bitcoin a atins ultima oară pragul de 16.000 de dolari pe 8 ianuarie 2018, potrivit datelor CoinDesk. Motivul acestei creșteri nu este clar, dar unii experți au sugerat că ar fi o legătură cu rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

UniCredit Bank accelerează finanțările destinate achiziției de locuințe prin programul “Noua Casă”, în urma unei majorări cu 50 de milioane de lei a plafonului de garantare CITEȘTE ȘI UniCredit Bank accelerează finanțările destinate achiziției de locuințe prin programul “Noua Casă”, în urma unei majorări cu 50 de milioane de lei a plafonului de garantare

”Alegerile din SUA au urcat bitcoin peste nivelul de rezistență de 14.000 de dolari, ambele părți vor mai multe măsuri de stimulare, ceea ce este un factor pozitiv pentru piața de acțiuni, la care bitcoin s-a corelat îndeaproape pe parcursul anului”, a declarat Nicholas Pelecanos director pentru tranzacții la platforma pentru criptomonede NEM.

“Cu un Senat republican și un președinte democrat, măsurile de stimulare ar putea veni mai greu, ceea ce ar putea obliga Rezerva Federală să ia măsuri mai agresive de relaxare cantitativă pentru a ajuta economia să funcționeze”, a explicat acesta.

Valoarea bitcoin, cea mai cunoscută și valoroasă criptomonedă, a crescut de peste două ori în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda