Bitcoin coboară sub 4.500 dolari, la un nou minim al ultimelor 13 luni

Bitcoin coboară sub 4.500 dolari, la un nou minim al ultimelor 13 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 nov 2018

Cotațiile bitcoin au coborât, marți, la un nou minim al ultimelor 13 luni, extinzând declinul din ultimele două zile la peste 20%, în contextul unui val de vânzări generalizat la nivelul criptoactivelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce ieri a coborât sub pragul de 5.000 dolari pentru prima oară din octombrie 2017, bitcoin se îndreaptă spre următorul nivel de suport important, tranzacționându-se în apropiere de prețul de 4.000 dolari pe unitate.

În jurul orei 11:40, un bitcoin era cotat la 4.360 dolari pe platforma BitStamp, în scădere cu 16% față de referință. Anterior, bitcoin a atins un minim intraday de 4.237 dolari, cea mai scăzută valoare începând cu 6 octombrie 2017.

Bucuroși că vor fi reumplute cuferele Fondului de Compensare, brokerii salută decizia instanței în cazul Harinvest care obligă BCR la plata a 19,7 milioane lei, bani ce ar urma să ajungă la investitori CITEȘTE ȘI Bucuroși că vor fi reumplute cuferele Fondului de Compensare, brokerii salută decizia instanței în cazul Harinvest care obligă BCR la plata a 19,7 milioane lei, bani ce ar urma să ajungă la investitori

Indicele CoinDesk Bitcoin Price (BPI), care reflectă evoluția bitcoin pe principalele plaforme de tranzacționare, se deprecia cu 15,2%, până la 4.392 dolari.

În ultimele două zile, cea mai cunoscută monedă virtuală a pierdut 21% din valoare.

“Rămân extrem de pesimist în privința bitcoin, prețul de 1.000 de dolari fiind la fel de probabil ca și cel de 10.000 de dolari”, spune analistul Stephen Innes de la Oanda, citat de MarketWatch. Potrivit acestuia, autoritățile de reglementare și băncile continuă să limiteze creșterea piețelor, ceea ce va duce, cel mai probabil, “la spargerea balonului criptoactivelor”.

Criptomonedele alternative la Bitcoin, denumite generic altcoins, înregistrează scăderi semnificative la rândul lor. Ripple (XRP), a doua cea mai valoroasă monedă virtuală în funcție de capitalizare, se deprecia cu 11%, iar Ethereum cu 15,3%.

Bitcoin Cash, care a trecut recent printr-o nouă operațiune de bifurcare a lanțului de blocuri, consemna un declin de 12%, până la prețul de 215 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
monede virtuale
scaderi
evolutii
criptomonede