Bitcoin începe anul peste pragul de 1.000 de dolari. Valoarea totală a monedelor aflate în circulație a atins un nivel record

Bitcoin începe anul peste pragul de 1.000 de dolari. Valoarea totală a monedelor aflate în circulație a atins un nivel record
scris 2 ian 2017

Moneda virtuală bitcoin a început noul an în creștere, depășind, pe 1 ianuarie, nivelul de 1.000 de dolari, pentru prima dată de la finele anului 2013.

Astăzi, moneda virtuală se menține peste nivelul de 1.000 de dolari, fiind tranzacționată pentru circa 1.016 dolari.

În urma aprecierii puternice a bitcoin, valoarea totală a monedelor aflate în circulație a atins un nivel record, de peste 16 miliarde de dolari, informează MarketWatch.

Conform datelor Investing.com, bitcoin a atins un maxim istoric de peste 1.200 de dolari în 2013, dar, ulterior, moneda virtuală s-a depreciat, în 2015, până la 198 de dolari. Volatilitatea ridicată a bitcoin este chiar unul dintre argumentele celor care contestă validitatea acestei monede.

La începutul anului trecut, bitcoin era tranzacționată la circa 435 de dolari pe unitate, însă valoarea modei a crescut de peste două ori, în condițiile în care investitori au căutat protecție în fața deprecierii puternice a yuanului.

10 tendințe în tehnologie în viziunea Gartner CITEȘTE ȘI 10 tendințe în tehnologie în viziunea Gartner

Majoritatea tranzacțiilor cu bitcoin sunt în China, așa că orice creștere a cererii pe piața chineză are un impact semnificativ asupra prețului. Chinezii caută să își reducă dependența de banca centrală, în condițiile în care, conform protocolului informatic pe care se bazează bitcoin, nu există un emitent unic. Moneda virtuală a urmat un trend ascendent în urma alegerilor din SUA, care au provocat un raliu pentru dolarul american și deprecierea yuanului comparativ cu acesta.

Potrivit experților contactați de CoinDesk, bitcoin va continua să crească puternic anul acesta, atingând noi maxime istorice. Unii investitori estimează că valoarea monedei virtuale se va situa, la finele anului, în intervalul 2.000-3.000 de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bitcoin
moneda
china
yuan
dolar
curs
moneda virtuala